Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pagesia
Revolta Pagesa convoca una tractorada a Tarragona per presionar al nou govern i el partits polítics

Defensa que una bona planificació hidrològica assegura el futur de la nostra pagesia i del nostre país.

 

06/05/2024 Territori

Revolta Pagesa ha convocat una tractorada per dijous vinent a la plaça Imperial Tarraco de Tarragona de 9 del matí fins les 7 de tarda. L'objectiu és el de crida l'atenció i fer pressió perquè el nou Govern i les organitzacions polítiques, junt amb la resta de societat, coneguin la necessitat de prioritzar el sector primari, que "tal com diu el seu nom, és bàsic per a sustentar la resta de sectors econòmics d'un país".

L'associació pafesa apunta que "El sector agrari i ramader català porta tres anys patint les conseqüències de la sequera en què es troba bona part de la mediterrània occidental. Les conseqüències pel nostre sector estan sent desastroses per a moltes petites i mitjanes explotacions que es veuen amb collites ruïnoses, sense tenir aigua pels animals i fins i tot arrencant els seus arbres morts. Degut a la manca d'inversions dels darrers governs, ens trobem que tampoc tenim aigua dels regs, els pantans estan buits i no ens queda cap altra opció per salvar les nostres explotacions.

Considera que "la falta de solucions hídriques està portant a la bancarrota a la petita i mitjana pagesia, perdent la sobirania alimentària del país. Això ens fa dependre de la importació productes de països tercers que no compleixen les normatives sanitàries, ambientals i laborals que nosaltres sí que garantim".

Davant d'aquest escenari, Revolta Pagesa demana a les diferents formacions polítiques un compromís per revertir aquesta situació; estudiant, invertint i modernitzant les infraestructures hídriques per donar viabilitat a la pagesia catalana.


 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid