Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comunicat de la CUP Sants-Monjuïc: Sobre els fets de Can Vies

Des del dilluns 26 de maig, dia en què es va iniciar el desallotjament del CSA Can Vies, el nostre barri de Sants està patint una veritable ocupació militar per part dels Mossos d’Esquadra, els quals han dut a terme salvatges càrregues policials, detencions arbitràries, agressions al setmanari La Directa i La Burxa (periòdics alternatius i populars) i, sobre tot, brutals agressions amb una absoluta impunitat.

La CUP de Sants Montjuïc denunciem que, a causa de la injustificada brutalitat policial de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra (BRIMO), diverses persones han sofert lesions molt greus. Entre les persones ferides de gravetat s’hi troba un veí molt estimat del barri i col·laborador de la nostra organització.

A banda de les càrregues policials, també denunciem les molèsties que la presència policial ha causat al veïnat, i ciutadania en general: tancament d’estacions de metro, els controls arbitraris a què han estat sotmesos els veïns i les veïnes, soroll de l’helicòpter que ens ha sobrevolat durant les nits i part del dia impedint el nsotre descans, així com les nombroses dificultats imposades per la policia per moure’ns pel barri, les quals han esdevingut una situació de “toc de queda”.

La ineptitud de l’Ajuntament de Barcelona i del Regidor del Districte, Jordi Martí, ha convertit el que era un problema polític, en un problema policial. Han demostrat no tenir capacitat per entendre la ciutat i la complexitat del seu teixit social, atès que viuen d’esquenes als problemes de les persones, immersos en el seu model de ciutat “aparador”.

En no entendre absolutament res, han considerat que Can Vies formava part d’un problema, quan en realitat és la solució als dèficits associatius que té la nostra ciutat. Dins de la societat, existeixen diferents maneres de concebre la ciutat, diferents maneres de viure-la i de relacionar-se. Una forma diferent d’organitzar-se, allunyada del model de ciutat “espectacle” que CiU està construint.

Al llarg del temps, el CSA Can Vies s’ha convertit en un projecte col•lectiu que ha estat una referència per al barri i per a tota Barcelona. Des de l’autogestió i l’organització popular, ha esdevingut una alternativa, un laboratori del pensament lliure, al sistema urbà capitalista i a les seves regles d’obediència i submissió. És una visió diferent de la Barcelona “aparador”, basada en l’especulació, en el turisme de luxe i en la precarització laboral i social.

A causa de la ineptitud i de la manca de capacitat de gestió, ni el consistori ni la regidoria han estat capaços de donar una resposta política a unes demandes socials que han comptat amb el recolzament pacífic de milers de persones que han participat a les cassolades i a les manifestacions en defensa d’un espai alliberat.

La nul·la capacitat per conèixer la nostra ciutat els ha dut a fer ús de l’únic mètode de gestió que millor se’ls hi dóna a les classes dominants: l’ús de la violència policial. El Regidor del Districte, Jordi Martí, no ha dubtat ni un moment en enviar, en contra de la ciutadania, els sicaris uniformats de la BRIMO, al servei de la corrupta classe política sense uniformar.

Una classe dominant que ens ha deixat al barri al menys fins ara, més de 60 persones detingudes, 200 de ferides i una empresonada preventivament pel sol fet de resistir tot lluitant per la llibertat i, per contra, ha absolt la cúpula mafiosa de Caixa Penedès, culpable de robar 30 milions d’euros que s’havien auto adjudicat en plans de pensions. La mateixa classe dominant que no dubta en reprimir policialment el veïnat de forma brutal i que, alhora, només imposa un any de presó per un dels casos de corrupció més importants que s’han produït en la vida política barcelonina: els cas Hotel Palau, dins de la trama Palau de la Música.

Un dirigent polític que envia la policia contra les seves conciutadanes, ha de dimitir de manera immediata. Però com som conscients que això no succeirà, és per tots aquests motius que demanem la dimissió del Regidor del Districte de Sants Montjuïc, Jordi Martí.

Des de la CUP, fem una crida a la solidaritat activa amb la gent del CSA Can Vies, i reivindiquem el dret a l’ocupació d’edificis sense ús per a omplir-los de vida, projectes comunitaris i d’autogestió, per a posar en pràctica l’organització popular als barris.

Barcelona, 31 de maig de 2014

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid