Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria
Ha mort Pere Carbonell i Fita

Pere Carbonell i Fita va escriure diversos llibres de memòria de la resistència, en què explicava els quatre anys tancat a les presons de Figueres, el Poblenou i la Model per la seva militància catalanista. La cerimònia i l'enterrament es van realitzar ahir dissabte

21/12/2014 Política

Pere Carbonell i Fita va morir dijous a Barcelona als 98 anys.

Abans de la Guerra Civil, Carbonell va estudiar a l'Escola Normal de la Generalitat i va militar a la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya (FNEC).

Va participar al front durant la Guerra dels Tres Anys i després va passar quatre anys tancat a les presons de Figueres, el Poblenou i la Model.

El 1980 fou nomenat director general de Comerç de la Generalitat i el 1984 va ser escollit diputat al Parlament de Catalunya com a independent dins les llistes de CiU. El 2012, se li va concedir la Creu de Sant Jordi.

Va escriure diverses obres de caràcter biogràfic i de memòria de la resistència, com ara Tres Nadals empresonat (1939-1943) (1999), Nadal en la presó Model (1944-1945) (2000), i la més recent, Entre la política i la pedagogia (2009)

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid