Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
Acte de suport a Cardedeu amb els acusats d'haver recuperat el mural independentista

Un acte en suport amb els sis encausats per el mural independentista reuneix diversos centenars de persones a Cardedeu

10/11/2013 Política

L'acte de solidartat amb els citats a declarar per haver pintat el mural independentista que l'Ajuntament del poble havia esborrat coincidint amb la Festa Major durant el mes d'agost s'ha portat a terme aquest diumenge a la tarda davant l'Ajuntament del municipi.

La concentració ha reunit unes 300 persones, en què s'ha llegit un manifest on s'exposava la veu dels processats i on també es denunciava l'actitud del PP i de la Policial Local. En declaracions a l'ACN, Miquel Pujadas, un dels citats a declarar, ha assenyalat que l'escrit reclama no només que l'equip de govern de CiU recuperi una "bona sintonia amb els col·lectius independentistes" sinó també pretén denunciar una "pràctica tendenciosa" de la policia local a l'hora de fer informes desfavorables a persones conegudes per el seu tarannà independentista.

El pròxim 20 de novembre sis persones estan citades a declarar als Jutjats de Granollers acusades de "danys a béns immobles", en una acció popular en la que hi van participar 300 persones el passat 8 de setembre. Els processats denuncien l'arbitrarietat en el procés, tant per part del PP com de la Policia Local, a qui acusen de confeccionar "informes inculpatoris."

La citació judicial va arribar després que el regidor al consistori pel Partit Popular (PP) Jaime Gelada hagués presentat  una denúncia a la comissaria dels Mossos de Granollers. .

Aquesta polèmica sobre el mural va provocar recentment el trencament del pacte de govern que CiU mantenia amb els populars.

Entre els sis encausats hi ha persones que formen part de la CUP d'aquesta localitat, però també a ERC. Però la concentració d'aquest diumenge ha comptat també amb la presència de representants dels altres grups polítics a l'oposició: PSC, ICV i Gent pel Canvi (GpC), el regidor del qual va estar a l'equip de govern fins que el va abandonar al juliol per discrepància amb la gestió de Calamanda Vila.

 

Un mural històric que irrita l'espanyolisme

La pintada del mural independentista recuperat es va realitzar el passat 8 de setembre. En la realització del mural van participar-hi unes 300 persones del poble. L'Ajuntament, governat aleshores per CiU i PP, va fer esborrar el mural històric el primer dia de la Festa Major, el passat 14 d'agost.

Dies més tard, com a resposta de l'espanyolisme ultra, es va convocar per les xarxes socials una iniciativa per pintar-hi a sobre una bandera espanyola, però la convocatòria va quedar en res després de la gran mobilització del poble que es mostrava disposat a defensar el mural.

A conseqüència de la polèmica actitud de l'Ajuntament en esborrar el mural, l'alcaldessa Calamanda Vila (CiU) va ser xiulada durant el pregó de la Festa Major. Llavors es va rectificar, i des de l'ajuntament es va reconèixer que fou "inoportú" iniciar les obres el mateix dia de la festa i va dir que creia que s'iniciarien al setembre.

D'altra banda, l’Ajuntament de Cardedeu a editar i distribuir un full informatiu especial per justificar la decisió d’esborrar el mural que hi havia al mur de l’entrada oest per la carretera de Granollers (C-251).
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid