Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Manifest de l'ANC sobre el "Mural de Cardedeu"

L'ANC del Vallès Oriental ha fet public un comunicat en relació al "Mural de Cardedeu"on expressen el seu suport als condemnats

31/05/2014 Política
L'ANC del Vallès Oriental ha fet public un comunicat en relació al "Mural de Cardedeu"situat en un extens mur de suport a la via del tren i visible des de la rotonda oest d’entrada a la vila, és des de fa més de 15 anys un espai d’expressió de reivindicacions col·lectives relacionades amb el  país i el territori, amb missatges a favor de la independència de la Nació catalana i en contra de l’il·legal golf de Vilalba. El 14 d’agost de 2013, per mandat d’un regidor del PP membre de l’equip de govern municipal, tot el mur fou pintat de gris i, uns dies més tard, hi foren col·locades unes lletres de korten amb la frase “Benvinguts a la vila de Cardedeu”. 

Immediatament hi hagué una gran mobilització al poble i el 8 de setembre —havent-ne informat l’alcaldessa—, amb l’assistència de més de 400 persones, es repintà el Mural, tenint cura de no danyar les lletres metàl·liques i d’integrar-les perfectament amb el disseny del fons.

Els símbols tenen una gran importància per a les comunitats que s’hi senten representades i l’estelada representa, inequívocament, a la majoria dels cardedeuencs, que en les darreres eleccions catalanes van emetre el 59% dels vots per a formacions partidàries de l’Estat propi, per un 17% favorables a formacions unionistes. 

Menyspreant el sentiment majoritari i cercant caps de turc, el regidor del PP local Jaume Gelada va impulsar la bel·ligerància d’ADIF, presentant una demanda judicial contra 8 persones —d’una acció de més de 400 participants— per danys al mur d’ADIF, quan en els 30 anys anteriors l’empresa no se n’havia preocupat mai.

La sentència condemnatòria dicta 4 dies de localització permanent per deslluïment de bens immobles i una indemnització de 7.640,40 €, absolutament injustificada si tenim en compte que la factura pagada per l’ajuntament per la pintada de gris, en la que s’hi incloïen les cares lletres de korten, no superava els 3.000 €. 

Davant d'aquests fets  les Territorials del Vallès Oriental de l’ANC expressen el seu suport als condemnats, víctimes d’una persecució política per defensar la llibertat del país, i feliciten tots els ciutadans que van contribuir, amb diners, feina i suport, a la creació i manteniment del Mural de Cardedeu.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid