Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EUSKAL HERRIA
Nou estudi sobre la tortura a Euskadi

Investigadors de l'Institut Basc de Criminologia investiguen les tortures a les comissaries entre 1960 i 2010

08/09/2014 Internacional
El projecte ha estat encarregat per la Secretaria General de Pau i Convivència del Govern Basc dins del Pla de Pau i Convivència amb l'objectiu de "desvetllar la incidència real d'aquest fenomen a Euskadi en aquests 50 anys i establir les conclusions en matèria de reconeixement, reparació i prevenció que poguessin tenir lloc". Al capdavant de l'equip d'investigadors hi ha el reconegut antropòleg forense Francisco Etxeberria.

En els últims 30 anys, els informes d'Amnistia Internacional, del Comitè de Prevenció de la tortura del Consell d'Europa, de Relators Especials de Nacions Unides o les observacions del Comitè contra la Tortura de Nacions Unides han recomanat no només la posada en marxa de mesures preventives sinó d'una adequada investigació efectiva en el camp judicial i social, així com la necessitat de polítiques de reconeixement i reparació a les seves víctimes assenyala l'Institut Basc de Criminologia en el projecte lliurat al Govern Basc.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid