Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impunitat policial
L'Informe Anual de la Coordinadora per la Prevenció de la Tortura recull el cas Yassir

Yassir va morir el 31 de juliol de l'any passat a la comissaria del Vendrell, sota custòdia i en circumstàncies encara per aclarir, per la qual cosa alguns membres dels Mossos d'Esquadra estan imputats. El cas és als jutjats.

17/06/2014 Drets i Llibertats
Familiars i amics clamen justícia Familiars i amics clamen justícia

El Grup de Suport Justícia x Yassir ha informat que el cas de Yassir el Younoussi està recollit en el recent publicat Informe Anual de la Coordinadora per la Prevenció de la Tortura, concretament a les pàgines 149 i 150.

Volem recordar que en Yassir va morir el 31 de juliol de l'any passat, sota custòdia i en circumstàncies encara per aclarir, per la qual cosa alguns membres dels Mossos d'Esquadra estan imputats. El cas és als jutjats.

Remarcar la importància que té que aquest cas aparegui a l'informe de la CPT, especialment si esté en compta el silenci que ha envoltat el cas des del principi. És clar que no és motiu d'alegria, però sí que obre la possibilitat de reconèixer i conèixer millor el que va passar aquell dia, segons el Grup de suport.

Trencant el silenci

El 31 de juliol de l’any 2013, Yassir el Younoussi mor a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del Vendrell. Va ser la primera mort sota custòdia policial d’aquell any a Catalunya, però no va ser fins al novembre, un mes després de la mort de Juan Andrés durant una actuació al barri barceloní del Raval, que el cas va començar a sortir a la llum pública. Són quasi cent eloqüents dies en què, com si no passés res, havíem seguit amb la nostra vida sense saber que a la comissaria del Baix Penedès havia mort un veí nostre. Cent dies consentint el silenci.

 

Ara no callem. A poc a poc, i malgrat la indiferència general, anem trencant el silenci i fent que el cas del Yassir el Younoussi es conegui i reconegui. Fa uns dies es va publicar el darrer informe anual de la Coordinadora per la Prevenció de la Tortura, on es recull, entre d’altres casos, el d’aquell matí d’estiu al Vendrell, una mort que s’emmarca en una política repressiva intensa i acarnissada que ha donat com a macabre resultat 47 defuncions sota custòdia o durant operatius policials a tot l’Estat espanyol.

 

No podem seguir silenciant aquests fets. És significatiu que costi tant de parlar de la mort d’en Yasir, però encara ho és més el fet que hagi aparegut en l’informe de la CPT perquè, tristament, ens dóna la raó. El dolor serà el mateix i és possible que hi hagi la mateixa poca voluntat política de tractar el seu cas amb sinceritat, dignitat i respecte. Però és un nou punt de partida a tenir present; potser alguna pregunta trobarà resposta, potser no caurà en l’oblit i potser podrem obrir una escletxa en aquest mur de silencis. Les coses es diuen pel seu nom, encara que sigui a poc a poc.

Grup de Suport Justícia x Yassi


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid