Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ESTATS UNITS
Un grup de música reclama diners perquè van utilitzar la seva música per torturar

La banda musical canadenca Skinny Puppy ha reclamat al Departament d'Estat dels Estats Units 666.000 dòlars en pagament de drets pel suposat ús de la seva música en interrogatoris als presos de la Base Naval dels Estats Units a Guantánamo (Cuba ).

08/02/2014 Internacional
El grup ha enviat al Govern dels Estats Units una factura de 666.000 dòlars (666 es considera un número satànic) per haver rebut informació per part d'un antic guarda de la presó que la seva música, del gènere metall industrial amb tocs de punk electrònic, va ser utilitzada sense permís en interrogatoris almenys en quatre ocasions. El grup no descarta demandar el Departament de Defensa per l'ús de la seva música als interrogatoris , en els que segons organitzacions de drets humans es va practicar la tortura.

La font que va revelar que la música de Skinny Puppy era utilitzada a Guantánamo està escrivint un llibre i assegura que al presidi es va arribar a sotmetre els detinguts a entre 6 i 12 hores contínues de música “dark metall” a alt volum per trencar la seva moral. El líder de la banda va dir dimecres  al canal CTV de Canadà que desconeixien que la seva música s'utilitzava “com una arma contra algú” i se senten  “ofesos” pel fet que s'hagi usat per a “infligir dolor” a persones.

La presó de la base naval nord-americana de Guantánamo (Cuba) va començar a interrogar amb tècniques avui considerades legalment tortura a presos l’any 2002. Després de dotze anys i haver mantingut empresonats a gairebé 700 sospitosos , al penal de Guantánamo segueix operatiu i en ell romanen detingudes 155 persones malgrat les promeses del president nord-americà, Barack Obama, que seria tancat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid