Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga de fam
Concentracions amb espelmes en suport a Jaume Sastre i demanar diàleg

Fa un mes que Jaume Sastre va iniciar la vaga de fam i no hi ha hagut cap gest d'acostament, més aviat al contrari: imposen 50% d'hores lectives en castellà

08/06/2014

Avui fa un mes de l'inici de la vaga de fam de Jaume Sastre en defensa d'un acord per l'educació de qualitat, pública i en català. Ja havia començat Ciutadella aquesta setmana amb l'encesa d'espelmes. Ara, la iniciativa s'ha estès per totes les illes i avui, a les 21 h s'estan convocant concentracions amb espelmes a les places de cada poble per tal de reclamar diàleg al president Bauçà. A Palma es concentraran a la plaça de la Porta Pintada (plaça Espanya).

Pobles i llocs

Alcúdia: Plaça Carles V

Ciutadella

Felanitx: Plaça de la Font de Santa Margalida

Llucmajor: Plaça de la vila

Manacor: Plaça de sa Bassa

Marratxí: Plaça de l'Ajuntament (sa Cabaneta)

Palma: Plaça Porta Pintada

Pollença: Plaça Major

s'Arenal: Plaça Major

Sa Pobla: Plaça Major

Sant Joan: Plaça des Centro

Santa Maria: Plaça de la vila

Sencelles: Davant l'Ajuntament

Sineu: Plaça de la vila

 

Missatge de Jaume Sastre:

"Molt bon vespre a tothom!

Com ahir i com sempre, avui és un altre dia per demostrar que defensar la llengua, la cultura i el territori no té data de caducitat. Hi ha moltes de causes justes i nobles per les quals lluitar arreu del món, però la nostra llengua, la de Ramon Llull i la dels nostres pares, des de 1229 ençà, només té els seus parlants per fer-la viva i plantar cara als enemics que la volen exterminar. L'Educació és la garantia que fa possible la supervivència del nostre poble. Ningú no té dret d'alterar el model de convivència amb imposicions polítiques, allunyades de la realitat social, sense el consens imprescindible amb els professionals i els qui en saben.

Avui, per brindar suport a la Vaga de Fam Indefinida en curs, s'ha fet una convocatòria que ja ha superat els quaranta municipis de les Balears. Jo no hi podré ser per raons òbvies, però vull fer arribar el suport a la convocatòria i transmetre la convicció que defensar la llengua és defensar el nostre poble d'ahir, el dels nostres padrins, i encara més el de demà, el dels nostres fills i els nostres néts. Sabem que el ritme de vida i les circumstàncies dificulten distreure el nostre temps, però vull reforçar aquesta crida a anar avui a les places de les nostres viles per enllaçar-nos i agermanar-nos, talment com es va fer el passat 31 de maig a a Plaça Major de Palma. No ens faran callar! Lluitarem sense descans ni desmai a favor de la llengua, de la cultura i de la identitat. Que avui s'escolti també la llum de les espelmes com un crit, als vuit vents del món, a favor del diàleg i de l'entesa.

Amigues i amics, us tinc i us sent més a prop que mai. Mantinc la seguretat i la convicció que, amb la vaga de fam, no es fa altra cosa que una crida sensata a la racionalitat i al diàleg. El vostre suport és el meu aliment. Amb ell, no tic cap dubte en renovar i refermar la meva decisió.

Moltes de gràcies!

Jaume Sastre Font"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid