Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Escòcia
Neil Davidson: “L’esquerra a Escòcia hauria de donar suport a la independència”

Membre de la Radical Independence Campaign (RIC) a Escòcia, presenta aquest dies a Barcelona el seu llibre: “Transformar el món: revolucions burgeses i revolució social”.

22/04/2014 Política
La RIC treballa activament al carrer per un "Sí" a la independència que trenqui amb l"ordre establert La RIC treballa activament al carrer per un "Sí" a la independència que trenqui amb l"ordre establert | Autor: enlluita.org

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i el Casal Independentista de Sants aplegaran, aquesta setmana, la presentació del llibre “Transformar el món: revolucions burgeses i revolució social” amb la participació del seu autor l'historiador escocés i membre del RIC, Neil Davidson.

Dijous a les 13h a la Facultat de Lletres UAB (Aula 103) amb Albert Botrán regidor de la CUP de Molins de Rei, historiador i autor de la “Unitat Popular. La construcció de la CUP!. A 19:30h, al Casal Independentista de Sants Jaume Compte amb Albert Garcia historiador i membre d’En lluita. Màster en Arqueologia i Prehistòria per la UAB és becari d’investigació a la UAB i Divendres, a les 11:30h. Facultat de CC. Polítiques UPF, edifici Jaume I (aula 20.047) amb Albert Bortran.

“Transformar el món: revolucions burgeses i revolució social”

Neil Davidson, professor associat de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat Oberta d’Escòcia i autor entre d’altres de Transformar el mundo. Revoluciones burguesas i revolución social amb pròleg de Josep Fontana.

El gran volum de Davidson arrenca amb una benedicció contundent de l’historiador Josep Fontana: “Estem davant d’una obra mestra: una d’aquestes que un investigador escriu una sola vegada en la vida, després de dècades de feina”. En ella, el professor de Sociologia de la Universitat de Strathclyde, de Glasgow (Escòcia), repassa les revolucions d’Anglaterra, Holanda, Estats Units i França des del segle XVII fins a l’actualitat i el concepte de revolució burgesa. Aclareix Fontana en el pròleg que és més que una posada al dia enciclopèdica: “Es tracta, per començar, d’una aportació actual a un debat d’esquerres que es troba en un estat gairebé agònic, entre la repetició catequètica de les velles consignes de l’ortodòxia i la fossilització de les dissidències”. El llibre va néixer a partir de Discovering the Scottish Revolution, l’obra amb la qual Davidson va guanyar el 2003 el premi Isaac i Tamara Deutscher Memorial. És principalment “un exercici d’història de les idees”, encara que està inevitablement lligada als esdeveniments que les van acompanyar o van gestar.”

“L’esquerra a Escòcia hauria de donar suport a la independència”

En una entrevista de Manel Ros a enlluita.org, Neil Davidson manifesta que "l’esquerra a Escòcia hauria de donar suport a la independència perquè la nostra nació ha estat part de l’opressor, i no la seva víctima: vol dir que rebutgem aquells aspectes de la nostra història i identitat influenciats per l’imperialisme.

Aquesta posició podria tenir un impacte pràctic i ideològic, sobretot en l’expulsió de les armes nuclears d’Escòcia, el conseqüent debilitament de l’aliança britànica amb els EUA i l’eliminació de la resta del Regne Unit com a membre permanent del Consell de Seguretat de l’ONU. La independència és també una manera de contrarestar en part l’estratègia neoliberal de l’estat central britànic.".

Partidari del "SÍ" a la independència d'Escòcia, assegura que "El nombre de persones que estan indecises està creixent i els atacs britànics a l’estat del benestar i les pensions pot portar més gent a votar ‘Sí’.

Volem que la gent voti ‘Sí’ sobre una base positiva, però sense la pretensió que la independència produirà automàticament beneficis per a la classe treballadora. La nostra tasca és lluitar pels canvis que volem veure en una Escòcia independent com a part de la campanya, en lloc d’esperar fins després del referèndum". 


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid