Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
ARRAN i Alerta Solidària denuncien el CESICAT a l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades
10/12/2013 Drets i Llibertats
Captura d'un dels informes que han sortit a la llum, que palesen l'espionatge polític Captura d'un dels informes que han sortit a la llum, que palesen l'espionatge polític

ARRAN, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, amb l’assessorament dels serveis jurídics d’Alerta Solidària, han denunciat el CESICAT a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades. Han posat a les seves mans els darrers documents publicats a la xarxa i exigeixen respostes a preguntes molt preocupants que a parer nostre no estan sent objecte de les informacions periodístiques.

Les presguntes que han posat sobre la taula són: "qui ordena els seguiments polítics? Quins criteris guien aquestes seguiments polítics? On queden registrats i sota control de qui queden aquests seguiments? Qui més consta en aquests registres? Quants seguiments i estudis de militants polítics i socials ha dut a terme el CESICAT? Sota les ordres de qui? Quina és la finalitat d’aquests estudis? En quin marc de treball suposadament d’interès públic s’emmarquen?".

Seguiment a membres d'ARRAN

Cal recordar que fa setmanes que les filtracions de documents del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) han posat al descobert el seguiment d’activistes polítics a les xarxes socials. Informes que revelen l’acumulació de dades no només tècniques sinó d’afinitats ideològiques, de participació en mobilitzacions socials, d’opinió al ciberespai i fins i tot altres dades no públiques com adreces, telèfons, IPs, etc. En el punt de mira del vigilant destaquen moviments socials i polítics com el del 15M i l’Esquerra Independentista.

Diversos militants de l’organització juvenil Arran consten en els fulls d’estudi i seguiment del CESICAT amb dades polítiques i personals i fins i tot fotografies del domicili. Un extens informe en power point analitza les activitats del col·lectiu independentista i revolucionari.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid