Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Control social
L'espionatge nostrat contra la dissidència política

Membres d'un organisme de la Generalitat de la CAC han vigilat usuaris de Twitter per encàrrec dels Mossos d'Esquadra. Un vídeo en un compte a nom d'Anonymous posa al descobert aquest d'espionatge polític

28/10/2013 Drets i Llibertats

Entre els perfils monitoritzats es troba el del diputat de la CUP-Alternativa d'Esquerres, David Fernàndez, així com altres persones destacades de la CUP i de l'Esquerra Independentista.

A partir d'una d'una informació atribuïda a Anonymous, fa unes hores està circulant per la xarxa un dossier on es publiquen informes dels Mossos d'Esquadra de seguiment de diverses mobilitzacions socials. La filtració d'aquesta documentació digital (38 documents) conté dades, noms i estadístiques sobre mobilitzacions socials com la campanya "No vull pagar", el rebuig a la cimera del BCE a Barcelona, les cassolades contra La Caixa, el 1r de Maig o referent al 15-M, recollides el mes de maig de 2012.

Segons aquesta informació els documents pertanyen al CESICAT, l'entitat de seguretat informàtica que entre altres feines custodia tots els servidors de la Generalitat.

Totes les sospites apunten que aquest organisme oficial estaria dedicada a l'espionatge a la dissidència i als moviments populars, a través dels Mossos (signats amb les sigles CM).

Rastrejament de convocatòries, opinions, relacions i activitat

A través de CESICAT s'haurien realitzat seguiments de manifestacions i convocatòries polítiques i socials. La sospita que la policia autonòmica rastreja internet per a obtenir informació sobre aquestes convocatòries ara és generalitzada. En aquest cas queda demostrat l'espionatge sistemanitzat de les piulades més destacades, els trending topics dissidents, les relacions i els usuaris més actius.

Des de la seguretat privada

Segons apunta el digital de La Directa, a partir de les dades que consten en els documents relatius al seguiment del primer aniversari del 15-M, es dedueix que els responsables de coordinar aquests informes "serien dos membres de la fundació Cesicat que haurien treballat amb diversos empleats de l'empresa privada TB Security." Aquesta empresa, que el setembre de 2012 es va integrar al grup Incita, apunten que és sòcia estratègica de la fundació Cesicat des de la seva creació durant el govern tripartit l'any 2009.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid