Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
espionatge
La CUP-AE denuncia ús de recursos públics per l'espionatge sota criteris ideològics

Demana la compareixença del Director General de Telecomunicacions i Societat de la Informació per les filtracions del CESICAT

31/10/2013 Política

La CUP-AE va sol.licitar ahir la compareixença de Carles Flamerich (Director General de Telecomunicacions i Societat de la Informació) per tal que doni explicacions al Parlament de Catalunya sobre "l'ús de recursos públics per a la monitorització de les xarxes socials amb criteris ideològics a través del CESICAT".

Aquesta petició ve arran de les filtracions que s'han produït aquest darrers dies sobre la monitorització de perfils d'activistes socials del país i que vinculen al Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) com a reposables dels mateixos. El CESICAT és organisme de la Generalitat que depèn del Departament d'Empresa i Ocupació.

Ens aquests documents, que haurien estat filtrats per Anonymous, es mostra el monitoratge de les activitats dels moviments socials a la xarxa en relació al Primer de Maig de 2012, la cimera del Banc Central Europeu, el primer aniversari de l'acampada a plaça Catalunya, la mobilització del No vull pagar, la campanya Primavera Reus, Aturem Eurovegas i els opositors al Congrés Mundial de Mòbils.

Entre les persones que haurien estat víctimes d'aquest monitoratge també es troben diversos militant de la CUP i, fins i tot, el diputat de la CUP-AE David Fernàndez.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid