Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga de docents
14 dies en carro pels pobles de Mallorca en suport als docents

Les tres padrines que protagonitzen la "Ruta en carro per l'Educació" fan una crida a una concentració de carros a Sineu com a cloenda de l'acció el proper 6 de desembre

27/11/2013 Educació

Fa cinc dies que Xisca Tous, mestra jubilada i dues padrines més, van iniciar un camí en carro per diverses localitats de Mallorca amb l'objectiu de sensibilitzar la gent dels pobles sobre la lluita del col·lectiu docent. Van sortir de Colònia de Sant Pere-Artà divendres passat i finalitzaran el seu peligrinatge el proper 6 de desembre a Sineu.

Viatgen en carro, com a símbol de la lentitud de la perserverança i vestides de verd, les padrines asseguren que “els mestres heu despert la consciència de la gent, i us heu mobilitzat per demanar diàleg i que vos escoltin perquè sou els que sabeu més d’educació. Heu cridat per què respectin la vostra llibertat. La llibertat no es pot trepitjar, els mestres la necessiteu per fer el que creïs millor pels infants”.

Les padrines recorden que “els de la nostra generació, que hem aconseguit drets amb lluita, no ens podem permetre perdre el que ens ha costat tant i que els nostres néts no ho puguin gaudir”. L'objectiu és “deixar-nos dur per l'acollida i allotjament de la bona gent per continuar compartint la conscienciació, en definitiva créixer com a persones”.

Tenen previst acabar el seu trajecte el 6 de desembre, a Sineu, on es farà una concentració de carros i un dinar de germanor.

Seguiment de l'acció

A parir del  DIARI DE LES PADRINES.  En aquest diari, es van contant les seves vivències del Pelegrinatge de llibertat i d’amor per l’educació. També podeu veure les imatges i participar al grup de Facebook El camí de ses padrines.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid