Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
vaga de docents
L’Assemblea de Docents de les Illes manté ferma l’oposició a l’aplicació del TIL

Aquest divendres, la coral Ireneu Segarra ha organitzat una trobada amb el concert de sis corals en solidaritat amb els docents de les Illes. La cita és a les 19 hores al Born de Palma.

22/11/2013 Educació

L’Assemblea de Docents de les Illes Balears persisteix en l’objectiu de fer rectificar el Govern amb la seva postura en relació amb el TIL, i manté les reivindicacions que provocaren aquesta situació de lluita dels docents en defensa de l’educació pública, de qualitat i en català, segons exposa en la seva web

També apunta que, la lluita per la dignitat dels docents, de l’escola pública, concertada i privada manté intactes els seus objectius, en vista que la Conselleria fa cas omís a totes i cadascuna de les reivindicacions del món educatiu. "Un exemple molt explícit és la reobertura dels expedients als directors de Maó -amb motivacions noves!- quan ja estaven tancats. O bé el retard en el pagament de les ajudes de transport i menjador i la negativa a convocar beques en aquest sentit, quan és més que factible".

"De moment ja hi hem guanyat"

Així ho manifesta, en el sentit que "s’ha revaloritzat el paper del docent dins la societat. S’ha posat l'educació en el centre del debat públic, ja que des de l'estiu estam constantment en els mitjans, i en els darrers tres mesos de manera diària. Hi ha més unió mai entre els docents. Hem guanyat estructura i organització".

En aquesta línia, l'Assemblea considera que "mai com fins ara hi havia hagut tanta gent treballant per combatre les polítiques antieducatives i aportar idees per millorar l'educació (comissions de l'assemblea). I s'està treballant a partir de l'activisme i la no professionalització (que no vol dir no ser absolutament professionals amb el que feim). Aquestes són les eines per lluitar contra aquest desconcert i aquest curs que no està sent gens normal".

L’escola concertada i privada

Denuncia les pressions i coaccions que ha rebut el col·lectiu de docents Desconcertats per coartar el seu dret de vaga, així com també el menyspreu que han rebut des de la Conselleria durant el procés negociador. De més a més, el cost de vaga dels professors de la concertada han vist com se’ls retirava del sou un 1,4 per dia, que ha arribat en algun cas als 200 €. I encara, reben visites massives d’inspectors. Mentre, esperen que la Conselleria els pagui el deute que ha contret per conveni i alguna resposta quant a l’equiparació salarial amb l’escola pública.

Concert de 6 corals en solidaritat amb el docents

Aquest divendres, la coral Ireneu Segarra ha organitzat una trobada amb el concert de sis corals en solidaritat amb els docents de les Illes. La cita és a les 19 hores al Born de Palma.

Coincidint amb la festivitat de Santa Cecília, i res millor que aprofitar que la patrona dels músics és a tocar per sonar a benefici de la lluita de la comunitat educativa.

Així, segons han acordat els organitzadors amb els responsables de cada grup, cada coral cantarà dues cançons del seu repertori i al final interpretaran plegats La Balanguera i L'Estaca. Recordem que aquestes populars peces posaven habitualment la cirereta a les concentracions que la marea verda va dur a terme durant les tres setmanes que durà la vaga indefinida, abans de ser suspesa. Així doncs, tornaran a sentir-se els 'himnes' de la marxa educativa, en ocasió del concert solidari i obert a tothom que se celebra al centre de Ciutat.

Valora
Rànquings
  1. Parla Adelais de Pedrolo: "...sempre va reivindicar la independència dels Països Catalans, que sempre va escriure en català..."
  2. Es commemora el centenari de la creació d'Estat Català: "el primer partit polític independentista a Catalunya"
  3. Qui va fer possible i qui va barrar l’alto el foc d’ETA a Catalunya?
  4. Es publica "Del FAC a la reunió de Perpinyà", testimoni de la militància de Carles García Solé
  5. Guanyem Girona alerta sobre la situació precària dels serveis per a infants i adolescents
  6. Clam popular al País Valencià per un finançament just
  7. Aquest proper dissabte 20 de novembre es convoca un acte antirepressiu a Girona
  8. Mobilització multitudinària per la independència a Bilbo
  9. El Col·lectiu "Guilleries" dels Mossos denuncien el "patètic sainet de rendició autonomista"
  10. Dissabte vinent Girona tornarà a ser l’epicentre antirepressiu del país
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid