Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
Vaga general d’educació, el 24 d’octubre

El proper dijous 24 d'octubre hi ha prevista una vaga general en l'àmbit de l'educació, convocada pels sindicats USTEC-STEs (IAC), CCOO i CGT

14/10/2013 Educació

Aquesta vaga es realitza per exigir la retirada de la LOMCE aprovada pel parlament espanyol,  i pren com a bandera la defensa de la immersió lingüística i de la llengua catalana, així com l'aturada de l’aplicació de la LEC i retirada del decret de provisió i plantilles.

Altres reivindicacions que han motivat aquesta vaga són l'exigència d'uns pressupostos sense retallades: tant pel que fa a les retallades educatives com les salarials; els sindicats convocant reclament la recuperació de les condicions laborals i la defensa dels llocs de treball. Entre aquestes reivindicacions es troba la de cobrir les substitucions des del primer dia al 100% i amb les contractacions exclusives de mitja jornada i sencera amb el salari corresponent.

"La decisió del pla de lluita l’han de prendre els treballadors i treballadores de l’educació"

El sindicat majoritari en el sector de l'ensenyament al Principat, la USTEC-STEs, ha expressat que "aquesta jornada de vaga ha de ser el principi d’un pla de lluita contundent que, aturi el tràmit de la LOMCE, el desenvolupament de la LEC i els pressupostos de la Generalitat que volen aprovar, abans de final d’any. Cal la participació del professorat en la decisió de convocatòries a través de consulta."

Aquest sindicat recorda que "la decisió del pla de lluita l’han de prendre els treballadors i treballadores de l’educació de Catalunya, per mitjà de les organitzacions representatives de les que es dotin." I que a banda de la jornada de vaga del dia 24 també hi ha convocades altres mobilitzacions, com "assemblees de treballadors i treballadores el 29 d’octubre per les que treballarem perquè tinguin la màxima participació possible."
   

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid