Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament públic
USTEC·STEs anuncia mobilitzacions davant l'ofensiva de retallades a Ensenyament
05/09/2012 Educació

El sindicat USTEC·STEs ha convocat uns seguit de mobilitzacions davant l’ofensiva sense precedents contra l’ensenyament públic durant aquest curs escolar, un curs que adverteixen que “no pot començar amb normalitat.” L'anunci de mobilitzacions es dóna el mateix dia que Irene Rigau ha anunciat un inici del nou curs escolar que comptarà amb menys de 3.000 mestres i professors que el curs precedent tot i l'increment de gairebé 20.000 alumnes.

Aquestes mobilitzacions de protesta consistiran en concentracions a les tardes davant dels centres educatius conjuntament amb l’alumnat, professorat i famílies, davant del centre o dels ajuntaments, seus de districte, SSTT, etc. Unes accions que aniran acompanyades de cartes informatives als pares, penjada de cartells i realitzacions de murals, i fins la realització talls de carrer davant dels centres educatius “vestits amb samarretes grogues i amb objectes o estris per fer soroll”.

El sindicat majoritari a ensenyament ha advertit que aquestes mesures atempten contra la qualitat de l’ensenyament públic i pretenen desmantellar-lo, raó per la qual volen transmetre a l’opinió pública, les famílies i el conjunt de la societat quines són les les polítiques del Departament d’Ensenyament que deterioren i desballesten l'ensenyament públic a Catalunya.

 En aquest sentit, rebutja totes les mesures anunciades ahir per Rigau i el desgavell que es preveu en els centres públics provocat per la no-substitució de les baixes fins passats els primers 10 dies lectius, l’augment de la precarització del personal interí i substitut amb la reducció de jornada i de salari, l'augment de les hores lectives i de permanència i de les ràtios d’alumnes per aula, així com la disminució de beques i l’augment del preu del material escolar i la reducció del salari en forma de no-pagament de l’extra de Nadal.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid