Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
Rosa Cañadell deixarà d'estar al capdavant de l'USTEC-STE's per jubilació

La sindicalista de l'ensenyament Rosa Cañadell deixarà d'estar al capdavant de l'USTEC-STE's per jubilació i dóna pas a Ana Elvira Sánchez Moreno com a cap visible del  sindicat

09/09/2013 Educació

Aquest comiat com a  portaveu del sindicat es dóna en un moment de retallades que s'incrementaran amb tota seguretat amb la pròrroga del pressupost de la Generalitat i el nou pressupost del 2014.

Durant la roda de premsa per anunciar aquest canvi de portaveu les representants de l'USTEC-STE's han recordat els cursos vinents s'hauran d'afrontar retallades com els recursos destinats a beques menjador, els nombres de docents als centres educatius i l'estabilitat laboral dels docents, la previsió que les ràtios d'alumnes per aula i per mestre augmentin, que es doni més càrrega de treball o bé que les baixes no se substitueixin des del primer dia amb el 100% de la jornada. Justament avui el sindicat ha fet arribar a la premsa i als afiliats un comunicat amb el títol "Plou sobre mullat", en què es cirtica durament que el Departament "continua abdicant de la seva responsabilitat sobre l’educació pública i la fa recaure sobre el professorat i les famílies."

Segons aquest escrit el "professorat, els treballadors i treballadores de l’ensenyament, les famílies i l’alumnat estan sostenint tota la càrrega i també la continuïtat de l’educació pública catalana de qualitat mentre el Departament continua subvencionant centres d’elit." També s'hi argumenta que  "amb l’excusa de la crisi, sota el paraigües de la LEC i amb l’ombra del fantasma de la LOMCE s’estan regulant canvis que modifiquen el model d’escola pública afavorint la mercantilització de l’educació i el model de gestió jerarquitzat".

Per tot això, USTEC-STEs ha recordat que es realitzaran actes de protesta durant el primer dia de classe, amb  samarretes grogues, penjar pancartes, assemblees, coordinació amb les AMPA, etc.

Cinquanta anys de professora i dècades de lluita sindical

En una nota Rosa Cañadell [que va concedir una les primeres entrevistes publicades a Llibertat.cat] ha anunciat que el passat 31 d’agost el Departament d’Ensenyament la va jubilar per edat. Un fet davant del qual ha exposat que "La veritat és que ja em tocava després de 50 anys de treball. De tota manera, també haig de dir que em va molestar bastant que ni tant sols em deixessin decidir. Però així són les coses". Rosa Cañadell ha argumentat que ara que ja no és professora activa ha decidit renuncia a ser portaveu d’USTEC·STEs.

El comiat de Cañadell és, però, parcial, ja que ha anunciat "que malgrat estigui jubilada, no penso pas deixar d’estar activa en les lluites socials, en la defensa de l’educació pública i en el meu sindicat." La veterana sindicalista ha explicat que seguirà al costat de les lluites del professorat i s'ha ofert a atendre "consultes, opinions, debats" a títol individual.

En anunciar el seu relleu pel d'Ana Elvira Sánchez Moreno ha recordat que continua creien "fermament que l’educació és cabdal pel futur de qualsevol societat i que l’educació pública és l’única que garanteix la formació global de tots els ciutadans i ciutadanes en igualtat de condicions". En aquest sentit també s'ha mostrat "trista per veure com aquesta escola pública catalana, democràtica, integradora, laica i de qualitat, que tant ens va costar construir, ara els actuals governs s’entesten en destruir-la".

Valora
Vídeos
Comença a Ribes de Freser la marxa en defensa de l'educació públi
La Marxa Groga al seu pas per Cerdanyola del Vallès
En defensa de l'ensenyament públic
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid