Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
RETALLADES
El Consorci d’Educació de Barcelona perd 6 grups d’educació infantil i primària

USTEC-STEs ha denunciat que a causa de les mesures aplicades en educació, Barcelona ha perdut 6 grups d’infantil i primària i es preveu la desaparició d’alguns centres públics directament afectats per aquesta mesura

31/05/2012 Educació

Després de les mesures anunciades per l’estat espanyol i acceptades per la Generalitat de Catalunya, que obliguen a augmentar les ràtios d’alumnes per aula, en el cas d’educació infantil a 27 alumnes per aula i a primària a 29 alumnes per aula, USTEC-STEs ha volgut denunciar les primeres conseqüències de la mesura.

El Consorci d’Educació de Barcelona ja ha anunciat el tancament de 10 grups d’infantil i primària en centres de barris ja molt afectats per la crisi i en conseqüència, la previsió del tancament d’algunes escoles en el seu conjunt. A la ciutat de Barcelona es preveu que pel curs vinent, aplicant aquesta nova mesura, s’hauran de tancar 7 grups de P3 en el cas d’educació infantil, i 3 grups de primària en centres d’una sola línia, fet que “posa en perill la seva continuïtat com a escoles.”

Segons el Sindicat d’Ensenyament, també es preveu la desaparició dels centres que només tenen una línia i que aquest curs vinent no tindran grup de P.3, com és el cas de l’escola S. Josep Oriol de Nou Barris i l’escola Eduard Marquina de Sant Martí-Besòs. USTEC-STEs ha volgut ressaltar que a aquest fet, si suma l’agreujant que les escoles afectades “són centres d’Atenció Educativa Preferent ubicats en barris molt castigats per la crisi.”

Per altra banda, també s’ha anunciat l’increment de 4 grups de P.3 en zones superpoblades, però el Sindicat lamenta que “en cap cas es contempla la construcció de nous centres per poder acollir dignament aquest alumnat”. USTEC-STEs ha afirmat que “les retallades no fan més que afeblir i desmantellar els centres públics i que, de moment, a Barcelona ja ha suposat 6 grups menys d’infantil i primària, i la futura desaparició de dos centres públics.”

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid