Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
La CUP-AE partidària de convocar de forma unilateral el referèndum si l'estat el bloqueja

Per a la formació la pregunta ha d'incloure el concepte "d'independència política" i permetre només una resposta binària "que emeti un mandat clar"

29/10/2013 Política

La CUP-AE portarà a debat en el proper ple del Parlament de Catalunya previst pel 6 i 7 de novembre una moció on s'insta a "promoure el referèndum sobre la independència de Catalunya de forma unilateral". En la moció subsegüent a la Interpel·lació al Govern que la CUP-AE va fer el passat ple, és demana "habilitar tots els mecanismes a l'abast per fer possible" el referèndum "en el cas que es constati el bloqueig de l'Estat espanyol a deixar votar el poble català per decidir el seu futur".

El diputat Quim Arrufat, que ha presentat la moció avui des de la Sala de Conferències del Parlament de Catalunya, ha explicat que la voluntat de la moció és que quedi clar quina serà la posició dels partits de la cambra i del govern. "Volem saber si s'estarà al costat de la legalitat espanyola o al costat de la majoria democràtica d’aquest país” assegura Arrufat.

La CUP-AE recorda que en el passat Debat de Política General es va instar el Parlament a portar la sol·licitud de referèndum al Congrés dels Diputats, però s'opina que no existeix la voluntat política suficient al Congrés, ni al Govern de l’Estat, per fer-lo possible "malgrat que formalment les vies per fer-lo possible existeixen".

Per aquest motiu i entenent que "la voluntat majoritària del Parlament de Catalunya és avançar envers la concreció de tot allò que faci possible l'exercici del dret democràtic a un referèndum sobre la independència de Catalunya" s'insta a "respectar el mandat popular expressat a les urnes i del qual se'n deriva una clara majoria a favor del dret a decidir"

En la moció, a més de demanar que es convoqui el referèndum de forma unilateral, es demana que la pregunta que acordi la Comissió d'Estudi del Dret a Decidir "sigui unívoca, inclogui el concepte d'independència política, permeti només una resposta binària i que emeti un mandat clar" i en darrer terme la moció demana que el Parlament de Catalunya acordi "respectar i fer respectar el mandat sorgit d'aquest referèndum".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid