Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
Quim Arrufat: cal desobediència "amb els mercats financers i amb l'estat espanyol"

Una llarga entrevista de Vilaweb.cat al diputat per la CUP-AE Quim Arrufat recull alguns dels posicionaments de la candidatura independentista

17/08/2013 Política

A l'entrevista Arrufat exposa alguns arguments sobre el procés d'alliberament nacional i l'ANC, la cadena humana de la Diada de l'Onze de Setembre, la futura consulta sobre la independència, la implantacio de la CUP a les xarxes socials o el rebuig a les polítiques socials de la Unió Europea.

 L'Onze de Setembre, el protagonisme l'ha de tenir la població

El diputat de la CUP-AE anuncia a l'entrevista, respecte a la cadena humana de la Via Catalana, que "És important que els diputats hi participem, però com tothom. De fet, els diputats a favor del dret a decidir o de la independència ja hem fet actes i votacions conjuntament. Aquest Onze de setembre, però, el protagonisme l'ha de tenir la gent, perquè no hi ha hagut grans mobilitzacions socials des del darrer. En tot cas, nosaltres anirem cadascú a diferents punts del Principat per participar de la Diada. Jo aniré a Olèrdola i en David Fernàndez, a l'Hospitalet de Llobregat."

En relació a la complementarietat de les manifetacions de la Diada i la cadena humana Arrufat ha explicat que "esperem que tothom que pugui participi de les diverses manifestacions i que estigui atent dels esdeveniments de després de l'Onze." En aquest sentit, quant a la participació del govern de la Generalitat als actes de la Via Catalana ha respost respon que "no pot dependre de les fluctuacions d'un partit concret que té uns interessos en una situació econòmica concreta, unes finances concretes i problemes interns amb els jutjats. Que el govern participi o no és indiferent però no pot ser que en sigui el protagonista. Durant aquest any s'han fet moltes cimeres però la societat no ha tornat a mobilitzar-se significament ni a tenir veu pròpia; la cadena humana és l'ocasió perquè torni a succeir. "


La cadena humana: és un esglaó necessari

Arrufat també s'ha referit a la Via Catalana  com "un esglaó necessari i que ajuda a construir un moment que esperem que arribi aviat." Al diputat no li "preocupa que vagi lent o ràpid, sinó qui marca el ritme. Perquè ara mateix el marca una comandància que no tenim clar que sigui transparent. No sabem si només mira pels interessos de la realització de la consulta i el seu èxit o si també s'hi barregen d'altres interessos."


En aquesta línia crítica amb alguns aspectes del sobiranisme i de la gran mobilitzacio de la Via Catalana també apunta que  "El procés té un suport ampli però el lideratge no ho és tant i això és una deficiència. Per això, sobretot als pobles on tenim presència, hem engegat la campanya 'Independència per canviar-ho tot', amb què pretenem socialitzar la idea que la independència ha de ser un contracte transparent, un compromís de qui s'hi suma. "

Desobediència davant les polítiques de la UE

Respecte a la relació d'un futur Estat i la Unió Europea, el diputat independentista explica que "No demanem directament sortir de la Unió Europea, sinó que qüestionem el rumb que pren actualment, perquè fa temps que ha deixat de ser un projecte democràtic", i qüestiona les reformes neoliberals i l'obdiència als mercats de la UE.
En un altre moment argumenta, per explicar el component democràtic i de ruptura de la candidatura, que "Caldria tenir una actitud desobedient amb els mercats financers i amb l'estat espanyol d'acord amb les voluntats de la societat."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid