Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Territori
Denuncien que Cerdanyola perdrà el 90% dels impostos en obres del Centre Direccional

El Compromís per Cerdanyola (CxC) ha denunciat que els convenis bilaterals signats ara deixen la titularitat del sòl en mans del Consorci, de forma que els propietaris reben drets sobre l'edificabilitat, sense cap obligació, quedant exempts del pagament de les despeses d'edificabilitat, llicències d'obres i impostos derivats de les plusvàlues dels terrenys

06/10/2013 Territori

El Consorci del Centre Direccional (l'Ajuntament de Cerdanyola i l'Institut Català del Sòl) ha arribat darrerament a acords bilaterals amb els grans propietaris de terres de la Plana del Castell. Aquests convenis resulten un greuge comparatiu per als petits propietaris que van ser expropiats i són un altre negoci ruïnós per a la ciutat. L'ajuntament es quedarà sense recaptar el 90% dels impostos. 

El projecte del Centre Direccional (ara anomenat Parc Alba) estava dissenyat des del franquisme. Es tracta d'una gran operació urbanística que pretén edificar nous pisos i empreses en una zona reivindicada com a espai natural, entre Cerdanyola i Sant Cugat. Un dels problemes que ha plantejat aquest projecte és el fet que està projectat sobre terrenys que contenen antics abocadors tòxics ara soterrats.

En els convenis ara signats, el Consorci es queda amb la titularitat del sòl i els propietaris reben drets sobre l'edificabilitat, però cap obligació. Els propietaris no han de pagar despeses d'edificabilitat, ni llicències d'obres, ni els impostos derivats de les plusvàlues dels terrenys. Tampoc pagaran, en cas que es produeixi, el sanejament dels abocadors.

La Llei estableix que tots aquests impostos són a càrrec del titular de la propietat i l'administració no es pot pagar impostos a sí mateixa.

El CxC denuncia també que aquest és un exemple més de com l'administració, en aquest cas gràcies a PSC, ICV-EUiA i CIU, socialitza el deute a canvi de beneficis fiscals als que més tenen.

El Compromís per Cerdanyola agraeix a la CUP-AE que porti al Parlament l'oposició al Centre Direccional

Per una altra banda, el CxC ha agraït a la Candidatura d'Unitat Popular (CUP)-AE les gestions realitzades al Parlament de Catalunya i el seu suport en la reivindicació per Centre Direccional. La candidatura de Cerdanyola ha lamenat, però, que la proposta introduïda per la CUP-AE "no trobés el recolzament d'altres grups polítics teòricament contraris a l'especulació urbanística i la destrucció del territori."

En el passat Debat de Política General la CUP-AE va presentar una resolució per instar la Generalitat a aturar el planejament del Centre Direccional. La resolució no va prosperar, ja que no va comptar amb el suport de la resta de grups parlamentaris.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid