Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Educació
La 1a Marxa per l’Educació Pública arriba a Barcelona

La 1a Marxa per l’Educació Pública va arribar arribara Barcelona després de vuit dies caminant des de Ribes de Freser (El Ripollès)

02/09/2013 Educació

L'origen d'aquesta llarga marxa era el rebuig dels professors al decret de plantilles impulsat pel departament d’Ensenyament i que està previst que es posi en marxa la pròxima tardor. Durant l’estiu, però, la protesta s’ha anat ampliant mobilitzada per l'Assemblea Groga i finalment s’ha convertit en una denúncia de les amenaces que afeten del món educatiu, entre les quals la no substitució de les baixes fins quinze dies després, la falta de personal als centres públics, o l’encariment de les taxes universitàries o les escoles pendent de construcció.

Arribada a Barcelona

Una cinquantena de persones va rebre els manifestants amb pancartes reivindicatives a les portes de l'Institut d'Educació Pública de Barcelona, després que la marxa s'hi desplacés el mateix dia des del penúltim tram, Badalona.

Els marxants de l'Assemblea Groga van arribar a les portes d'aquest l'Institut, on una cinquantena de persones els van rebre s'hi van afegir-se a la marxa. Després, el mateix dissabte a la tarda, la Marxa per l'Educació va celebrar l'acte final d'aquesta mobilització al Parc de l'Espanya Industrial.

Vuit dies i 135 quilòmetre per l'educació pública

Aquesta primera Marxa per l'Educació ha estat formada dia a dia amb una setantena de persones i es calcula que en total hi han participat prop de 4.000 persones comptant les mobilitzacions portades a terme a cada localitat per on passava. 

Aquesta Marxa per l’Educació Pública que ha recorregut el trajecte Ribes de Freser-Barcelona i que es va cloure el 31 d’agost ha visitat tot de ciutats catalanes com Badalona, Cerdanyola, Granollers, Ripoll, Montesqui, Torelló i Vic, i ha comptat amb un seguiment minut a minut gràcies a les xarxes social. El sindicat USTEC ha publicat durant els dies de la marxa una crònica diària  al seu web i també ha mantingut un pols d'informació sobre la marxa a les xarxes socials.

Els manifestants van iniciar la caminada el passat 24 d'agost al municipi de Ribes de Freser on també van realitzar una protesta davant de la casa de la consellera Irene Rigau.

Valoració positiva

Les persones dinamitzadores de la marxa han valorat molt positivament els resultats d'aquesta mobilització, ja que els seus objectius s'han complert. Segons un dels seus portaveus es va aconseguir augmentar el mínim de 20 persones caminant diàriament fins arribar a la setantena.  El fet que s'hagin mobilitzat unes 4.000 persones també s'ha interpretat com un èxit de la marxa. Durant deu dies de finals d'agost aquesta mobilització va mantenir el pols informatiu i es va fer present a totes les poblacions per on va transcorre.

Valora
Vídeos
Comença a Ribes de Freser la marxa en defensa de l'educació públi
Vaga d'Educació contra les retallades - Marea Groga
Educació pública: marea groga de 150.000 persones a Barcelona.
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid