Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Educació
L'#EducacióEnMarxa des de Ribes de Freser (casa Rigau) fins a Barcelona

L'Assemblea Groga ha escollit Ribes de Freser per iniciar la Marxa  per l’Educació Pública, el lloc on té un dels domicilis la consellera Irene Rigau, i que va ser l'indret anteriorment d'un escarni contra la conserllera.

01/08/2013 Educació

A la roda de premsa per informar de la marxa i per preparar-ne l'organització [vídeo] es va explicar l'itinerari d'aquesta marxa, que culminarà a Barcelona.

La convocatòria de la 1a Marxa per l’Educació Pública que es realitzarà entre els dies 24 al 31 d’agost ja s'està difonent a la xarxa. Els organitzadors, l'Assemblea Groga, exposen que aquesta mobilització es portarà a terme "amb l’objectiu de dir prou a l’ofensiva neoliberal i mercantalitzadora que estan vivint les nostres escoles bressol, les nostres escoles, els nostres instituts i les nostres universitats."

S'ha establert un recorregut que el 24 d'agost sortirà de Ribes de Freser per recórrer 14 quilòmetres fins a Ripoll. La marxa es reprendrà l'endemà, per cobrir 25 km més entre la capital del Ripollès i Torelló; d'aquí, el dia 26 se'n faran 26 fins a Vic; el 27 d'agost es cobrirà un altre tram de 19 km fins a Aiguafreda; el 28, 23 km més fins a Granollers; el 29, uns altres 22 km fins a Cerdanyola; el dia 30, 14 més fins a Badalona; i, finament, el 31 d'agost es completarà la marxa amb 16 km fins a Barcelona. L'allotjament i els àpats estan organitzats.

Aquesta mobilització estiuenca pretén millorar la coordinació territorial del "moviment per l’educació pública, de bressol fins a universitat, i reivindicar una educació pública, lliure de retallades i de precarització, pública, inclusiva, laica i en català." I s'ha convoat a finals d'agost "per començar el nou curs lluitant a favor de l’Educació Pública, una educació, en definitiva,  que sigui del poble i pel poble."

Al web de l'Assemblea Groga es pot conèixer la ruta que realitzarà aquesta marxa, i també conté un formulari per fer adhesions, així com aportacions econòmiques de suport.

 

FAPAC dóna suport a la Marxa

 La Federació d'associacions de mares i pares d'alumnes de Catalunya (Fapac) ha donat suport i s'ha afegit a aquesta marxa que l'Assemblea Groga ha organtizat per finals d'agost i que recorrerà des de amb Ribes de Freser com a punt de sortida.

La Fapac és una de les entitats integrades a l'Assemblea Groga, moviment que els últims cursos ha liderat la mobilització en favor de l'escola pública davant, sobretot, de les retallades pressupostàries. La federació d'associacions de mares i pares d'alumnes ha fet una crida, tant a col·lectius com a persones a títol individual, a participar en una marxa organitzada per defensar una educació pública "sense retallades, en català, inclusiva, democràtica, laica i per al poble", des l'escola bressol fins a la universitat.

Valora
Vídeos
Vaga d'Educació contra les retallades - Marea Groga
Educació pública: marea groga de 150.000 persones a Barcelona.
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Alhora i la CUP
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid