Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
La Marxa per l’Educació Pública seguida minut a minut

La 1a Marxa per l’Educació Pública que recorre el trajecte Ribes de Freser-Barcelon i que es clourà el 31 d’agost, visitant tot de ciutats catalanes com Badalona, Cerdanyola, Granollers, Ripoll i Vic, compta amb un seguiment minut a minut gràcies a les xarxes socials

28/08/2013 Educació

Per una altra banda, el sindicat USTEC publica una crònica diària sobre la Marxa per l'educació al seu web, la darrer etapa de la qual és la de Torelló del dia 26.

Crònica de la USTEC dia a dia

A la darrera entrada s'explicava que a Manlleu "hem entrat en manifestació cridant les consignes que comencen a ser habituals i cantant l'himne de la marxa.A la plaça del mercat hem tingut molt bona rebuda. Un riu groc amb noves samarretes que encara no havíem vist, s' hi ha afegit. A les escales del mercat hi hem celebrat un acte en el qual hem presentat la marxa a la població, i hem pogut gaudir del monòleg que havia preparat un professor de Manlleu al voltant del tema de l'educació."

S'expliqiuen les dificultats i l'organització de la marxa, així com els àpats: "uns pollastres a l'ast i unes seques per menjar a l'embarcador, però la pluja ho ha impedit." També s'hi explica els llocs on dormir, especialment en cas de pluja, que en aquest cas s'explica que el Casal Boira Baixa els va acollir "de forma exemplar a les més de 70 persones.

La marxa cap a Vic ha estat molt alegre. Hem comptat amb la presència d'un company de lluites des del temps de la facultat que ara és diputat de la CUP. Hem gaudit de la seva presència, afortunadament encara el veiem com un company.

L'arribada a Vic ha sumat unes cent persones, a les quals s'hi han afegit moltes més de la ciutat, que els han rebut amb "gralles i un xàfec descomunal. La pluja i les gralles ens han acompanyat a la plaça del mercat." A la capital d'Osona s'ha celebrat l'Assemblea de drets socials i la marxa, davant la Nyàmera, on s' ha presentat el col·lectiu "Educació és futur." Després s'hi ha realitzat concert del Replà, Joan Silva i Darwin. En acabat el concert els marxants hana anat a a l'INS La Plana.

#EducacióEnMarxa, minut a minut

Encara de manera més ràpida, a través l'etiqueta #EducacióEnMarxa de L'Assemblea Groga (Assemblea de la comunitat educativa. Defensem una educació pública, laica, en català, participativa i de qualitat. Mestres, estudiants, pares, mares i PAS) es transmet la informació sobre la marxa.

A través de Twitter es pot seguir els esdeveniments de la marxa. Així, fa poca estona que s'hi han publicat comentaris  com "BCN 33 Km Oeoe Oeoa A l Rigau li volem preguntar, quans diners s'embutxacarà privatitzant l’educació." Dels més recents, el publicat per la CUP de Granollers, que dóna la benvinguda a la marxa provinent de la Garriga: "Ja estem preparats per rebre la #marxaeducació a #Granollers! Benvingudes marxants!"

El sindicat USTEC també ofereix informacions immediates sobre la marxa i comentaris dels marxants, com ara alguns fragments de la intervenció de Clara Camps: "el coneixement està quedant en mans del mercat"; de Marc Casanovas: "el sistema educatiu ens aboca a una lògica de consumidors"; o de Rosa Canyadell: "L'educació és bàsica per a qualsevol canvi social." 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid