Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura
L'Espai Mallorca obre les portes en un nou local al Raval de Barcelona

Crits i renou, el col·lectiu que ha maldat des del tancament per reprendre l'activitat del referent cultural de les Illes a Barcelona

27/09/2013 Cultura

Aquest divendres s'inaugura el nou local de l'Espai Mallorca al Raval de Barcelona amb l'exposició fotogràfica 'Entusiasme (en+theos)', de Gabriel Lacomba sobre la Serra de Tramuntana -que es podrà visitar fins al 30 de novembre-; el concert del grup 'Aurenja Juice Funk Collective'; l'espectacle de circ contemporani 'Esquerdes' d'Hotel Locandi, i l'obra de dansa contemporània 'Saïdia', de Maria Magdalena Garzón.

L'entitat està gestionada de Crits i Renou, una associació sense ànim de lucre creada per a recuperar l'espai de difusió de la cultura illenca al Principat. L'associació es va formar quan es va veure que l'existència de l'Espai Mallorca començava a perillar, i una vegada aquest va tancar, es van començar a fer gestions per a començar-lo a obrir de nou.

Crits i Renou compta inicialment amb 15.000 euros de subvenció atorgats per l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), les quotes dels socis, i els guanys d'espais propis com ara el bar, la llibreria i els tallers.

L'entitat ha signat també un conveni amb el Grup Balear d'Ornitologia (GOB), i s'ha compromès a ser la seva base a Catalunya.

En aquest sentit, es comercialitzaran unes postals de la Serra de Tramuntana per a ajudar el GOB a la restauració de La Trapa, la finca afectada pel gran incendi d'aquest estiu.

Centenari del poeta mallorquí Rosselló-Pòrcel

La primera meitat de la programació trimestral es basarà en el centenari del poeta mallorquí Bartomeu Rosselló-Pòrcel, i l'espai posarà en relleu el seu vessant més polític i social a través d'un projecte artístic multidisciplinari que compta amb la col·laboració d'algunes veus poètiques balears i principatines.L'altra meitat orbitarà al voltant de Juníper Serra, coincidint amb el tricentenari del seu naixement. El religiós fundador de la ciutat californiana de San Francisco serà un dels grans referents, i l'espai programarà documentals i conferències sobre la colonització i descolonització.

L'espai, que vol oferir sis exposicions bimensuals cada any, proposarà també tallers per a tots els públics, concerts, obres de teatre, recitals, i fins i tot cates gastronòmiques.

Decisió política

L'Espai Mallorca va tancar el passat novembre després de mesos de dubtes sobre el seu finançament, després que el Govern Balear decidís desvincular-se de l'organització i no atorgar més subvencions.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid