Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura
L'Espai Mallorca reneix

Després de mesos de feina, avui s'inaugura el nou local de l'espai clausurat ara fa quatre mesos

08/03/2013 Cultura

L'Espai Mallorca, el referent de la cultura balear a Barcelona, va tancar portes el passat mes de novembre víctima de l'actitud del Gremi d’Editors de les Illes Balears, que va voler clausurar el local de forma unilateral. El col·lectiu Crits i renou, però, va donar un final digne a l'Espai Mallorca i s'ha encarregat de mantenir viva la flama d'aquest punt de trobada que va començar a caminar l'any 1988 en un local del carrer d'en Roig cantonada amb carrer del Carme, al Raval. Durant aquests mesos ha dut a terme una intensa activitat per tal de trobar un nou indret on poder establir-hi l'Espai Mallorca.

Finalment, la feina ha donat fruits, i aquest divendres s'inaugura la nova etapa de l'espai, ubicat en uns locals de l’Ajuntament de Barcelona situats al barri del Raval. El centre cultural tornarà doncs a obrir les portes després d’haver cessat la seva activitat i ho farà en uns locals del Patronat Municipal de l’Habitatge de la plaça Vicenç Martorell, 1, al mateix barri del Raval, fruit d’un contracte amb el Patronat que Crits i Renou signarà aquest mateix divendres. El nou centre ocuparà dos locals que en total sumen 157,70 metres quadrats, ubicats en uns baixos habilitats anteriorment per acollir oficines municipals. L’associació, formada per usuaris de l’espai, ha assumit la gestió de l'espai.

És per això que ha iniciat una campanya de captació de socis amb la intenció de solidificar el projecte i ampliar-ne la seva base social. D'aquesta manera, es vol consolidar com un dels referents culturals del Raval i del conjunt de la ciutat.

Segons ha avançat Crits i renou, el nou espai comptarà, com l’anterior, amb una llibreria especialitzada, dedicada preferentment als temes i autors propis de les Illes Balears, així com també amb una sala polivalent destinada a acollir conferències, exposicions i diversos actes socials i culturals.  Per tota aquesta tasca, Crits i renou va obtenir un premi Llibertat.cat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid