Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"L'Espai Mallorca" té garantida la continuïtat i canvia de nom

El govern balear aportarà 30.000 euros mitjançant l'Institut d'Estudis Baleàrics. L'Espai Mallorca que, a partir d'ara, es denominarà "Espai Illes"

14/02/2012 Cultura
El vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Joan Rotger, ha anunciat la intenció de prioritzar l'ajuda al Gremi d'Editors de les Balears per assegurar la continuïtat de l'Espai Mallorca que, a partir d'ara, es denominarà Espai Illes per la participació del Govern en la subvenció de l'espai amb una aportació de 30.000 euros realitzada mitjançant l'Institut d'Estudis Baleàrics, segons informa avui Diari de Balears

A partir d'ara, l'Espai Illes acollirà "manifestacions culturals realitzades a tots els territoris de l'arxipèlag, i no solament les que provenen de Mallorca".

Així ho ha anunciat Rotger després d'una reunió amb representants del Govern i del Gremi d'Editors, convocada amb l'objectiu de cercar "fórmules que garanteixin la viabilitat econòmica i financera d'aquest centre ubicat a Barcelona i destinat a divulgar els productes i les mostres culturals provinents de les Balears".

El Consell de Mallorca, en un comunicat, ha expressat la seva "ferma aposta" per la tasca de promoció de la cultura autòctona que realitza l'Espai Mallorca a Catalunya i que, per això, la institució insular s'ha compromès a agilitar el pagament de la subvenció nominativa que destinarà aquest any al Gremi d'Editors per a la gestió del centre, i que ascendeix a la quantitat de 150.000 euros. En aquest sentit, donarà prioritat als pagaments pendents de liquidació, corresponents a la subvenció de 2011.


Un pla de futur

Com a contrapartida, el Gremi d'Editors s'ha compromès a dissenyar un pla de viabilitat que garanteixi la recuperació del centre i asseguri la seva continuïtat en el futur, adaptant els seus pressuposts de funcionament a l'actual conjuntura d'austeritat marcada per la crisi econòmica.

A l'encontre hi han estat presents la directora insular de Cultura i Patrimoni, Catalina Sureda, la directora general de Cultura i Joventut de l'Executiu autonòmic, Isabel Cerdà, el director de l'Institut d' Estudis Baleàrics, Cristóbal Vidal, i una representació del Gremi d'Editors, encapçalada pel seu president, Miquel Ferrer.


Festa reivindicativa

Centenars de persones van participar aquest dissabte en la jornada de defensa de l’Espai Mallorca de Barcelona (“Crits i renou”) que està en perill de tancament des que fa unes setmanes el Gremi d’Editors de les Illes Balears va anunciar que n’abandonava la gestió.



 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid