Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
català a l'escola
Denuncien l'autoritarisme i la repressió de Bauzá contra els docents

Endavant i el SEPC han fet una crida a tots els professors dels Països Catalans a mostrar la seva solidaritat amb la comunitat educativa de les illes.

01/08/2013 Educació

Sindicats, organitzacions i entitats expresen en comunicats la seva indignació per l'actitud de Bauzá i la nova consellera d'Educació per haver destituït a tres directors d'Institut

L’STEI considera inadmissible i fora de la llei el cessament de tres directors de tres instituts de secundària a Menorca pel tema de l’obligatorietat de fer uns projectes lingüístics adaptats al Decret de tractament integrat de llengües (TIL).

El sindicat remarca, un acte més d’autoritarisme i repressió del president Bauzá i la nova consellera d’educació, cultura i universitats, que continuen la persecució als qui defensen la llengua i la cultura dels mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs. Un acte que provocarà encara més confrontació entre la conselleria i la comunitat educativa. L’STEI considera que el govern, amb actuacions com aquesta, cau en un possible abús de poder i fa comptes estudiar aquest fet des de la via administrativa i legal per emprendre les mesures jurídiques que facin falta per defensar els drets da quests docents.crida a

Crida a tots els professors dels Països Catalans

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i d'Endavant (OSAN) en un comunicat conjunt han fet una crida a tots els professors dels Països Catalans a mostrar la seva solidaritat amb la comunitat educativa de les illes.

Exposen que "Reprimir la comunitat educativa. Aquest és el model del govern Bauzá. Retallar en professorat, escollir la llengua, imposar un suposat trilingüisme, prohibir llaços o expedientar docents no són mesures pensades per a millorar l'educació a les Illes Balears"

A més remarquen que "cal organitzar-se ja que la comunitat educativa estarà lluitant pel futur dels nostres fills i filles. Així doncs, plantejam la creació d’una gran assemblea de suport que organitzi de forma paral·lela actes per tal de disposar d’una caixa de resistència i ajudar les docents que ho necessitin".

Assemblea Docents Illes Balears

L'Assemblea de Docents han donat suport als companys directors de Menorca cessats de sou i feina, així com a l'actitud valenta de l'equip directiu de l'Institut Berenguer d'Anoia d'Inca, i condemnen l'actitud despòtica de la Conselleria d'Educació que no fa res més que sseguir el camí constant de l'enfrontament amb la comunitat educativa.

També pensen que aquests atacs, lluny d'acovardir els docents, suposen un argument més per organitzar conjuntament una resposta a l'altura del moment històric que vivim. Per això seguiran preparant amb més força que mai la vaga indefinida per a que la nostra veu s'escolti amb contundència. Així mateix proposaran a l'Assemblea la inclusió d'un nou objectiu de negociació que serà el de la suspensió de tots els expedients sancionadors que s'iniciin amb intenció clarament repressiva d'aquí a la vaga.

Joves de Mallorca per la Llengua

Per a l'entitat, "ja tenim aquí l'enèsima jugada en contra la nostra llengua que el govern fa des de la conselleria d'Educació, que desgraciadament no serà la darrera. Tres directors de centres de secundaria de Maó han estat cessat de les seves funcions i sou per no voler aplicar el nou decret de Tractament Integral de Llengües (TIL)"

També considera que la consellera Joana Maria Camps ja ha estat capaç de fer servir una de les armes més velles: la por. D'aquesta manera vol aconseguir que tots els centres no tenguin veu pròpia a l'hora d'elegir, per exemple, la llengua vehicular, entre d'altres qüestions educatives. Per tant, des de Joves de Mallorca per la Llengua "volem denunciar el gest antidemocràtic de la senyora Camps envers aquests tres directors, que rebran el nostre suport, perquè dur un centre educatiu no es cosa fàcil avui en dia, a més si li sumam la situació econòmica dels últims anys, ha deixat a tres famílies sense un sou més a casa".

 Acte de suport

Demà matí els sindicats que formen part de la Junta de personal docent no universitari, STEI, FETE-UGT, FE CCOO, ANPE presentaran un escrit a conselleria i demanaran una reunió urgent per aclarir aquest acte injust, demanar la retirada immediata d'aquest procediment sancionador i reconduir la situació i obrir una via de diàleg abans de prendre altres mesures més dràstiques. Hi haurà una roda de premsa i un acte de suport immediat als directors de Menorca davant la conselleria a les 11.00h per part de representants dels quatre sindicats i dels docents i de la resta de la comunitat educativa que s’hi vulgui sumar.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid