Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CATALÀ A L'ESCOLA
Els pares d'alumnes de totes les Illes reclamen la derogació del TIL

Les entitats que representen les associacions de pares i mares d'alumnes de totes les Illes -incloent FAPA Mallorca, FAPMA Menorca, FAPA Eivissa i FAPA Formentera-, han emprès la iniciativa de demanar signatures virtuals per a aconseguir que la conselleria d'Educació derogui el decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL)

11/06/2013 Educació

El Diari de Balears informa que els representants dels pares exposen que el TIL "imposa impartir assignatures troncals en llengua anglesa sense una preparació prèvia adequada, ni per part dels alumnes ni per part del personal docent". Això, implicarà una "minva en l'estudi del contingut específic de cada matèria i, en conseqüència, un endarreriment respecte a altres comunitats".A més a més, "en cap moment s'ha valorat ni avaluat el nivell actual d'anglès de l'alumnat, i tampoc no s'ha escoltat ni els tècnics ni els professionals de la matèria, com tampoc no s'han consultat els departaments didàctics ni la Universitat".

Les AMPES també denuncien el retrocés de la nostra llengua, quedant a la pràctica sense efecte la llei de Normalització Lingüística, que fou "aprovada amb el consens de tots", o l'augment de la despesa de les famílies, per haver de renovar el material didàctic i perquè la llei no inclou els projectes de reciclatge de llibres que es fan a dia d'avui a molts de centres, són altres aspectes del Decret que fan que els pares amb fills en edat escolar s'hi rebel·lin i hagin iniciat la recollida de signatures per derogar-la.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid