Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
català a l'escola
Manacor també rebutja el Decret de Llengües

És el segon municipi en rebutjar el Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL). La setmana passada va ser el consistori de Pollença.

03/07/2013 Educació

La moció, presentada per la Coalició per Manacor- AIPC- ALM, va comptar amb el suport de PSIB, PSM-IV-Entesa i Esquerra. En nom de Plataforma per l'Educació de Manacor, Elisabet Vaquer llegí un manifest on alertava de la posada en marxa del TIL perquè "es tracta d'una mesura improvisada i sense suport pedagògic ni consens, que únicament suposarà una minimització de la llengua catalana"., segons informa el dBalears.

De la seva banda, el portaveu del PP, Antoni Sureda, assenyalà que "sent una comunitat autònoma dedicada al turisme, els nins de Balears han de saber xerrar l'anglès".Sureda va ser escridassat pels pares presents al ple.

Polèmica

El batle, Antoni Pastor, recordà a Sureda que "la modificació de la llei d'immersió lingüística no estava al programa electoral de PP". La resta de partits es mostraren a favor de l'ensenyament en anglès "però introduint-lo d'una manera gradual, sense conflictes i que no vagi en contra de la nostra llengua" i qualificant el Decret "d'imposició" del PP.

L'Ajuntament de Pollença va ser el primer municipi en dir "no" al Decret TIL. Ara s'ha manifestat Manocar. Tot fa preveure que en els pròxims dies i abans de marxar de vacances, d'altres ajuntaments de les Illes també promouran mocions en contra del Decret.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid