Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
Bauzá destitueix tres directors de Secundària per no voler aplicar el Decret de llengües

Paral·lament, el director de l'IES Berenguer d'Anoia d'Inca va presentar la seva renúncia perquè assegura que no pot modificar un projecte lingüístic aprovat pel consell escolar del seu centre

01/08/2013 Educació
La Conselleria d'Educació ha suspès de sou i feina tres directors de Secundària per no voler aplicar el Decret de tractament integrat de llengües (TIL). Concretament, es tracta dels responsables de l'IES Joan Ramis i Ramis, IES Cap de Llevant i IES Pasqual Calbó i Caldès, tots ells de Maó, segons informa dBalears

Tal com deia el Govern de les Illes, a través d'un comunicat, ahir es va obrir “un expedient disciplinari als directors dels tres centres per desobediència oberta a les ordres o instruccions d’un superior”.

Aquesta decisió du aparellada, segons Educació “una mesura cautelar de suspensió provisional de funcions i sou amb caràcter immediat”. La Conselleria assenyala que els directors, a més de ser funcionaris, en funció del seu càrrec, “són els representants de l’administració educativa als centres i tenen l’obligació de complir i fer complir la normativa vigent”.

Segons el comunicat, “ambdues mesures cerquen preservar l’estabilitat del sistema educatiu i els drets dels alumnes, que, en cap cas, es poden veure afectats per una situació generada per una minoria del professorat”. Els responsables dels tres instituts han estat suspesos de sou i feina per no fer cas de les esmenes presentades pel Departament d’Inspecció Educativa.

Els tres centres presentaren els seus propis projectes lingüístics acollint-se a l'article 20 del Decret si bé Inspecció els hi retornà amb unes observacions. Els directors, sempre segons fonts d'Educació, en comptes de refer els projectes lingüístics conforme a les instruccions d'Inspecció, decidiren tornar a presentar el mateix projecte sense fer cas de les al·legacions d'Inspecció.

A part de la sanció als directors, Educació ha decidit que als IES Joan Ramis i Ramis, Cap de Llevant i Pasqual Calbó i Caldès s'aplicaran els projectes lingüístics “rectificats pel departament esmentat i no aprovats pels consells escolars dels citats instituts, seran d’aplicació provisional per al curs 2013-14”.

La Conselleria d’Educació assegura que “vol evitar, amb aquesta decisió, la inseguretat jurídica que genera el fet que una minoria dels centres educatius balears no hagi aprovat el projecte lingüístic adient, com si ha fet, a hores d’ara, la gran majoria”.

Desenes de directors s'han negat a aplicar el nou decret

El tres centres no seran els únics que rebin les sancions d'aquesta mena, ja que hi ha desenes de directors que s'han negat a aplicar el nou decret i que van aprovar projectes educatius alternatius que mantenen el català com a llengua vehicular.

És el cas de del director de l'IES Berenguer d'Anoia d'Inca que ha presentat la seva renúncia perquè assegura que no pot modificar un projecte lingüístic aprovat pel consell escolar del seu centre. Tot i que està publicada a la web de l'Institut, Educació  va manifestar que té constància de cap renúncia

 


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid