Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Aigua
Carta al Govern per reclamar la gestió d'Aigües Ter-Llobregat

Aigua És Vida adreça una carta oberta als responsables polítics perquè en el debat que es produirà a la Diputació Permanent del proper dia 29 arribin a l'acord de recuperar aquesta estructura pública

26/08/2013 Territori

La plataforma Aigua És Vida i un conjunt de col·lectius i organitzacions que en formen part han adreçat una carta oberta al President de la Generalitat i al Govern de la CAC, als diputats i a les diputades del Parlament de Catalunya per mostrar el bé essencial que suposa l'aigua per a la vida.

La carta està dirigida als responsables polítics i institucionals de cara al debat que es produirà a la Diputació Permanent del proper dia 29 arribin a l'acord de recuperar la gestió pública en alta (Aigües Ter-Llobregat [ATL]), actualment en litigi d'Agbar contra el Govern i Acciona.

La carta està signada per formada per més de 40 organitzacions veïnals, socials, sindicals, ecologistes i de solidaritat de Catalunya, un conjunt d'assemblees del 15M, Associacions de Veïns com les de Sant Genís dels Agudells i de la Vila de Gràcia i la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, CONFAVC, i altres tants col·lectius ecologistes i sindicats.

 

L’aigua és un dret humà i no pas un bé comercial

L'escrit remet al dret humà a l’aigua i al sanejament, aprovats a l’Assemblea General de les Nacions Unides el juliol de 2010. També anuncia que ben aviat el Parlament Europeu debatrà la primera Iniciativa Ciutadana Europea de la seva història, una iniciativa acompanyada de més d’un milió set-centes mil signatures per reivindicarq que l’aigua és un dret humà i no pas un bé comercial.

Entre els punts d'aquesta carta es demana que es recuperi la gestió pública de l’aigua "amb transparència i de forma participativa amb l’únic propòsit de prestar el millor servei al ciutadà i als nostres ecosistemes." Per als diferents signants d'aquest escrit "La gestió mercantil ens aboca a una política de l’aigua que s’escriu a base de plets i recursos contenciosos administratius, on el nostre Parlament és només un espectador. Un Parlament que pot i ha de recuperar l’esperit que va fer possible que l’any 1990 aprovés per unanimitat la creació d’un ens públic d’aigua, anomenat Aigües Ter-Llobregat."

Els signants afirmen que la privatització d’ATL "no respon a una mala gestió, ni tampoc a la necessitat de sanejar l’endeutament, sinó que la raó de la privatització del servei només respon a la urgència d’aconseguir diners per reduir el dèficit públic pressupostari." I recorden que els serveis públics, i entre aquests un bé comú i universal com l'aigua "són fruit del més gran dels consensos socials, essència de la democràcia, i no poden ser instrumentalitzats per finançar operacions de tot tipus."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid