Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Rius
Alzira acull una manifestació "pel dret a l'aigua"

La Plataforma la "Ribera pel dret a l'aigua" demanarà  “Aigua per al riu, aigua per a beure, aigua per a la vida”

28/06/2013 Territori

Avui a les 19:30h, la Plataforma "La Ribera pel dret a l'aigua" convoca a Alzira (Ribera) una concentració a la plaça del Carbó per a exigir aigua potable de qualitat per a la Ribera del Xúquer, sense pesticides i sense nitrats; per a exigir una concessió d'aigua superficial del Xúquer en el Pla de Conca per als abastiments de la Ribera i la recuperació dels aqüífers contaminats.

La concentració es pronunciarà igualment contra qualsevol altre transvasament del Xúquer, com demana el lobby de l’aigua d’Alacant i per l’establiment d’uns cabals ecològics en el Xúquer i l’Albufera que permeten aconseguir el bon estat de les masses d’aigua.

Durant l’acte es llegirà un manifest en el qual recorden que la imminent eixida a consulta pública del Nou Pla de Conca del Xúquer és fonamental per aconseguir “una solució justa al problema de l'abastiment de la Ribera i fer possible el compliment de la Directiva Marc de l'Aigua que no és altre que el d'aconseguir el bon estat de totes les masses d'aigua, així com l'ús sostenible a llarg termini dels recursos hídrics”.

Per a la plataforma, la Ribera no està disposada a suportar més excuses dels responsables per justificar la seua ineficàcia per subministrar aigua que siga realment potable a les poblacions. En aquest línia, demana "el nostre dret d’abastir-nos amb aigua de la millor qualitat per al consum humà"

El lobby de l’aigua d’Alacant

La Plataforma alerta de que les amenaces al Xúquer continuen: "el lobby de l’aigua d’Alacant no deixa d’exigir la millor aigua del Xúquer per als seus negocis, plantejant un nou transvasament aigües amunt del riu, des d’Antella o des de Cortes. Al mateix temps volen vendre l’aigua dels seus aqüífers a una embotelladora. Doble negoci amb la seua aigua i amb la nostra".

Empitjorament dels aqüífers

Durant aquests darrers anys, segons la Plataforma, "el deteriorament de les  masses d’aigua ha avançat a marxes forçades, de manera que continuen sense establir-se cabals ecològics en rius, llacs i zones humides. Els principals aqüífers experimenten un empitjorament continuat. Els espais fluvials i boscos de ribera han desaparegut o es troben summament deteriorats en molts trams dels nostres rius",

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid