Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Més de 2.000 persones envolten la muralla de Montblanc

Una vuitantena de voluntaris han fet possible el desenvolupament d'aquest esdeveniment quaficat d'històric

20/07/2013 Política

Enmig de crits d' "Independència!", a les 19.30 hores tal i com estava previst, s'ha completat la cadena humana al voltant de la muralla medieval (s.XIV) de Montblanc. L'organització, Assemblea Nacional Catalana de Montblanc, havia fet una crida per encerclar el recinte de 1,4 quilòmetres. "Ens calia la participació d'unes 1.500 persones, però s'han superat en escreix, ja que en alguns trams hi havia poc espai entre participant i participant. Calculem que hi han assistit més de 2.000 persones", segons ha explicat la portaveu de l'entitat, Anna Lafebre. I ha afegit: "Estem molt emocionats amb un èxit que mostra la voluntat ferma dels montblanquins i la resta de participants per empènyer el procés independentista. Evidencia que aquest país està preparat per fer un salt endavant".

Un quart d'hora abans de l'hora d'inici, pràcticament tots els trams de la muralla ja eren plens a vessar de gent que esperava el senyal dels petards per agafar-se les mans. En un ambient festiu, famílies senceres i gent de totes les edats portaven estelades i samarretes independentistes, mentre aplaudien il.lusionats. A la cadena, s'hi ha sumat el Seguici Popular de Montblanc, repartit per diferents trams de la muralla, així com el rei i la reina de la Setmana Medieval i els 13 regidors de l'Ajuntament de Montblanc.

La cadena ha finalitzat a un acte amb tots els participants a la plaça de Sant Frances. A la cloenda, hi ha hagut diverses actuacions del Seguici Popular i s'han cantat Els Segadors, al davant de dues estelades gegants.

Una vuitantena de voluntaris han fet possible el desenvolupament d'aquest esdeveniment històric. "Volem agrair a tota la gent que ha contribuit a aquest èxit col·lectiu i demanar que la participació social continui en la cadena de l'11 de setembre", ha explicat la portaveu Anna Lafebre. L'ANC de Montblanc vol destacar el suport rebut per part del consistori, que ha facilitat el desenvolupament tallant el trànsit al nucli històric de la població.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid