Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Assajos de la Cadena Humana per l'11S al llarg de l'Estiu

Diversos pobles tenen previst organitzar Cadenes Humanes amb l'objectiu de preparar la Via Catalana del proper 11 de Setembre. Remarquem la que enllaçarà la casa natal de Jacint Verdaguer amb Vic o la de la Pica d'Estats.

18/07/2013 Política

El proper dissabte es faran Cadenes Humanes a Amposta al Montsià, Caldes de Montbui i La Garriga al Vallès Oriental i la de Montblanc a la Conca de Barberà. Diumenge es farà a Santa Coloma de Farners. A més, dissabte es viurà a Manlleu una jornada festiva i plena d’activitat reivindicativa amb  LliberCAT.

Amposta

L'ANC impulsa una campanya per omplir els ponts que travessen l'Ebre, que ja es va iniciar el 22 de juny amb una cadena a Delta de l'Ebre entre les poblacions de Deltebre i Sant Jaume d'Enveja a través del pont Lo Passador i que va continuar a  Roquetes i Jesús, el passat 5 de juliol amb més de 700 persones. Dissabte vinent, serà Amposta.

Al marge d'aquesta població del Montsià, al llarg de l'estiu se'n faran entre Móra d'Ebre i Móra la Nova, a Benifallet i a Tortosa. També s'han programat dues enllaçades més als ponts que uneixen Caseres i Calaceit (Matarranya), a través del riu Algars, i entre Ulldecona i Vinaròs (Baix Maestrat), passant pel Sénia.

Caldes de Montbui

Es farà la Via Calderina! a l'entorn  del perímetre del Caldes de 1714. Es començarà a les 19h a la plaça de la Font del Lleó. Hi ha previst fer un vídeo de la cadena.

La Garriga

La Garriga serà l'escenari dissabte que ve, del gran acte que l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) munten aquest estiu al Vallès Oriental com a part de la roda d'activitats que arreu del territori es fan per anar preparant el terreny per a la Via Catalana. La jornada inclou la celebració d'una cadena humana, que es formarà a les 17.14 h, però que es perllongarà fins a la nit amb intervencions de membres de l'ANC i alcaldes de l'AMI, jocs infantils, gegants, un sopar popular i un concert.

Montblanc

L'ANC de Montblanc farà una cadena humana a les 7 de la tarda al voltant del recinte emmurallat de la vila. L'objectiu és reunir 1.500 persones per envoltar el perímetre de la muralla, d'un quilòmetre i mig de llargada. S'ha demanat la implicació de tots els montblanquins i montblanquines, així com d'entitats i associacions del poble. L'objectiu és reunir el màxim nombre de persones per poder envoltar completament la muralla. La de Montblanc també pretén animar els montblanquins i conquencs a participar en la cadena humana que tot Catalunya, el proper 11 de setembre.

Anna Lafebre (ANC de Montblanc) ha explicat: “És un acte simbòlic en un indret ple d'història, les muralles. El repte és evidenciar la unió del poble amb el procés polític sobiranista, tot formant una cadena d'il·lusió unint les mans de 1.500 persones”. I ha afegit: “En aquests moments transcendentals, volem dir als polítics que el poble som aquí, tossudament alçats, per empènyer amb ells aquest moment històric”.

L'èxit de l'encesa de l'estelada amb espelmes a la plaça Major ha animat a l'ANC de Montblanc a organitzar més activitats, de caràcter simbòlic, per empènyer el procés sobiranista. Un acte que pretén ser un revulsiu independentista més a Montblanc i a la Conca de Barberà. L'activitat es durà a terme en el marc de l'Acampada Jove de Montblanc, que se celebrarà a la vila del 18 al 20 de juliol.

Per tal de poder envoltar tota la muralla, l'ANC ha marcat diversos punts de trobada a partir dels quals es distribuiran els participants a la cadena humana. Aquests punts són l'antiga església de Sant Francesc, l'aparcament de Les Arcades, la plaça de Santa Anna, el Foradot, l'estació d'autobusos i el portal del Castlà. L'hora de trobada serà a les 7 de la tarda. També es fa una crida a que tots els participants portin algun element identificatiu de temàtica independentista per tal de poder omplir de color la imatge de la muralla completament envoltada.

Els membres de Montblanc per la Independència ja fa setmanes que treballen per organitzar aquesta activitat, que necessita una gran mobilització de persones. Aprofitant aquest nou acte, també es vol fer una crida a la implicació dels montblanquins i montblanquines amb l'ANC, fent de voluntaris o participant a les reunions que es van celebrant periòdicament per organitzar les diferents activitats proposades.

Santa Coloma de Farners

Es farà a les 12h. del diumenge. Mentre la cadena es desplegarà una estelada gegant, per fer un FLASH MOB, es faran fotos i vídeo perquè tothom surti al muntatge.

 

Calendari dels propers assatjos

20 de juliol

Amposta (Montsià)

Caldes de Montbui (Vallès Oriental)

La Garriga (Vallès Oriental)

MontBlanc (Conca de Barberà)

24 d'agost

Caseres-Calaceit (Terra Alta-Matarranya)

26 de juliol

Mora de l'Ebre-Mora la Nova (Ribera de l'Ebre)

27 de juliol

Arbúcies (Selva)

Badalona (Barcelonès

Salt (Gironès)

1 d'agost

Vilablareix (Gironès)

3 d'agost

Banifallet (Baix Ebre)

10 d'agost

Tortosa (Baix Ebre)

11 d'agost

Folgueroles-Vic (Osona)

20 d'agost

Barcelona: Gràcia (Barcelonès)

24 d'agost

Girona (Gironès)

Pica d'estats (Pallars Sobirà)

31 d'agost

Ulldecona-Vinaròs (Montsià-Vinaròs)

1 de setembre

Súria (Bages)

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid