Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
L'Ajuntament de Lleida no vol assumir les agressions policíaques contra els dos joves d'Arran
16/07/2013 Drets i Llibertats

Arran i la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Lleida es van reunir ahir al migdia amb la Regidora Delegada de Seguretat, Civisme i Règim Interior, Sara Mestres, i el comissari de la Guàrdia Urbana de Lleida per tal de demanar explicacions i depurar les pertinents responsabilitats per les agressions d’agents de la Guàrdia Urbana a dos joves d’Arran la matinada del passat dijous.

Aquell dia un grup de joves es trobaven realitzant unes pintades amb contingut polític, denunciant les darreres redades racistes al Barri Antic; aleshores agents de la Guàrdia Urbana van iniciar una persecució que va acabar amb la detenció de dos joves militants d’Arran, que van ser colpejats, amenaçats i van rebre insults per part dels agents.

Recordem que des d'Arran Lleida es va denunciar l'"actitud bel·ligerant envers els joves, que van ser detinguts de forma il·legal, amenaçats, insultats i colpejats" i exigien "explicacions" als responsables municipals.


Manca de compromís a la reunió amb la responsable de Seguretat

Segons ha fet públic Arran i la CUP, durant la reunió amb la Regidora Delegada de Seguretat, Civisme i Règim Interior s’ha mostrat "disposada a parlar amb els agents implicats, malgrat seguir negant els fets de la mateixa manera que ho va fer en declaracions públiques el dia següent de les agressions." Així i tot,  "s’han compromès a depurar responsabilitats en cas que la denúncia ficada a la Guàrdia Urbana per les agressions prosperi i hi hagi una sentència condemnatòria."

Per aquest motiu la candidatura i l'organització juvenil valoren que els compromisos presos són insuficients tenint en compte la gravetat dels fets: "Considerem que davant de les agressions comeses cal obrir una investigació per tal d’apartar els agents involucrats de la seva activitat, sense esperar a la resposta judicial. Les actituds xulesques, provocadores i violentes que empren els agents de la Guàrdia Urbana de Lleida no són un cas aïllat, al contrari, són actituds molt freqüents als carrers de Lleida i que patim diàriament, les desmesurades actuacions al Casc Antic de la ciutat en són una mostra clara."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid