Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Boicot
Ros torna a portar "La Vuelta a España" a Lleida

La CUP fa una crida al boicot a una etapa ciclista "que transcorre pels Països Catalans amb l’única voluntat de reivindicar l’espanyolitat d’aquests"

14/01/2012 Política
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha tornat a portar La Vuelta a España a Lleida. Els organitzadors de la cursa i l'Ajuntament de Lleida han arribat a un acord per tal de tornar a dur a terme una etapa ciclista de la competició esportiva a la capital de Ponent. Com en l'anterior ocasió, la CUP ha cridat al boicot contra una cursa "vinculada a la voluntat de construcció nacional espanyola en l’imaginari col·lectiu de la ciutadania i que transcorre pels Països Catalans amb l’única voluntat de reivindicar l’espanyolitat d’aquests".

A banda, la formació considera que l'esponsorització d’aquesta etapa és una despesa "totalment innecessària" per a la ciutat de Lleida, i més en temps de crisi econòmica i de presa de mesures dràstiques que han afectat els treballadors, amb retallades sous i altres mesures. "Per molt que Àngel Ros s’afanyi a minimitzar els costos directes que suposarà la seva acollida, s’oblida d’explicar la despesa en hores extres, neteja i seguretat que pagarem els lleidatans i lleidatanes de les nostres butxaques", critica.

En aquest sentit, considera que la iniciativa és "un pas més en el procés d’espanyolització intensiva de la ciutat que l’alcalde i PSC vénen duent a terme els darrers anys amb l’organització d’actes esportius vinculats amb les seleccions nacionals espanyoles o les múltiples visites a la ciutat de membres de la monarquia espanyola".

Per aquest motiu, la CUP i el conjunt de l’esquerra independentista de la ciutat han organitzat una campanya de rebuig a l’esdeveniment, de caire divulgatiu, per tal d’informar a la caravana de la Vuelta, així com als seus espectadors, "que Lleida no és Espanya i que aquest esdeveniment esportiu i polític no és benvingut als Països Catalans". Així mateix, fan una crida a la ciutadania lleidatana perquè el pas de la Vuelta es converteixi en un marc de reivindicació i defensa de la nació catalana.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid