Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
L'ANC mobilitza milers de persones en diversos municipis

Cadenes Humanes al Delta de l'Ebre i Sant Cugat del vallès, encesa d'estelades a Flix i el Pla de l'Estany, estelada humana a Manresa i estelades al tram final de la 8a etapa del Tour a Ax 3 Domaines.

08/07/2013 Política

Una gran cadena humana va envoltar dissabte passat el centre de Sant Cugat del Vallès per assajar l'acte oficial que es farà per la Diada de Catalunya, el proper onze de setembre. 2.500 persones van participar de la iniciativa que van portat a terme conjuntament Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Sant Cugat

L'acte va començar a dos quarts de 8 del vespre, els participants estaven organitzats per un voluntari que els explicava quins passos seguir. Primer es van escoltar els petards que marcaven l'inici de la cadena i tothom es va agafar de les mans. Quan han passat 15 minuts la cadena es va poder trencar. Un cop acabada la prova, els assistents van anar cap a la plaça d'Octavià, on hi havia vi dolç i coca per a tothom. Els organitzadors de la iniciativa es van felicitar per l''"èxit" de la trobada i van fer una crida a la independència. Els assistents van cantar els segadors i els crits d'Independència i visca Catalunya Lliure van omplir l'àgora santcugatenca.

Roquetes units Jesús per la independència

Prèviament, divendres passat, una cadena humana entre Roquetes i Jesús va aplegar més de 700 persones. Superant així el segon assaig ebrenc de la Via Catalana cap a la independència. Les ANC locals treballen ja intensament per a que tot surte rodat l'11 de Setembre. Cal recordar que mig miler de persones es van aplegar el passat dissabte 22 de maig per unir les poblacions de Deltebre i Sant Jaume d'Enveja a través del pont Lo Passador.

Flix encén l'estelada

També divendres passat, 1.150 espelmes van encendre una estelada  al bell mig de la plaça de Flix. L'encesa de l'estelada amb espelmes fa ser molt ben acollida, essent seguida per gent de totes les edats. La primera espelma fou encesa per un veí de 93 anys i la darrera per un nen de pocs anys. Cal destacar la lectura de poemes de Salvador Espriu, la lectura del manifest i el concert de Josep Castellà Trio.

Estelada flotant al mig de l'Estanyol del Vilar

Ahir a la nit, es va envoltar l’Estanyol del Vilar de Banyoles  amb nou rotllanes de persones que, sostien espelmes per formar una gran Senyera i es va ballar la Sardana Somni. Mentre al mig de l’Estanyol s’encenia una estelada flotant.

Unes 3.500 persones formen una estelada humana a Manresa

Més de 3.500 persones, segons l'Assamblea Nacional Catalana (ANC) del Bages, van omplir ahir al migdia la plaça de Crist Rei de Manresa, on han format una gran estelada humana. L'acte va comptar amb les intervencions de la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, de l'actriu Montserrat Carulla, de l'actor Toni Albà i de l'alcalde manresà, Valentí Junyent. Prèviament, al matí, unes 1.800 persones, segons dades de la mateixa organització, s'havien manifestat pel centre de Manresa des del Congost fins a Crist Rei.

La jornada reivindicativa “Marxem!”, que s'ha celebrat a Manresa pretén ser un motor per recordar a la població catalana que la gran cita de l'any ha des ser el proper Onze de Setembre, amb la formació d'una cadena humana per tot el litoral català. De fet, és un dels primers actes de mobilització per a aquesta fita que s'organitzen arreu del país. Però neix també amb la voluntat de ser un acte aglutinador i refent de la Catalunya Central. Fins ara, "a la Catalunya Central s'han fet diferents actes, però no hi ha un espai aglutinador consolidat", explica Maurici Santamaria, un dels impulsor de l'acte de Manresa. I ara l'ANC del Bages vol que aquest sigui el lloc triat.

La idea del Marxem! neix de la voluntat de ser una evolució de la marxa per la independència que es va fer l'any passat. Aleshores es van reunir unes 1.200 persones al parc de l'Agulla, que va tenir menys visualització de l'esperada en l'acte previst al mateix parc, perquè una bona part dels vehicles van tornar a girar cua quan van arribar a l'Agulla.

Estelades al Tour

Dissabte passat, membres d’Osona, Ripollès i Lluçanès de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) van assistir al tram final de la vuitena etapa del Tour a Ax 3 Domaines.

L’objectiu de l’acció era doble: per una banda es pretén contribuir a la internacionalització del procés d’independència de Catalunya, mentre que per l’altra es pretenia que persones afeccionades al món de l’esport en general, i al ciclisme en particular, i que encara no hagin participat en accions organitzades per l’assemblea, es vagin apropant als ideals que defensa l’entitat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid