Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
TV3 al País Valencià
ACPV es felicita per la tornada de TV3 al País Valencià

Des de l'entitat nacionalista ja es va informar de l’existència de les negociacions entre el Govern de Catalunya i el País Valencià per tal que es restabliren les emissions.

05/05/2013 Comunicació

En gener Acció Cultural del País Valencià (ACPV) rep positivament la confirmació que els Governs de Catalunya i el País Valencià han arribat a un acord de reciprocitat de les emissions de TV3 i Canal 9. L'entitat cultural va crear la xarxa de repetidors que ha permés la recepció de TV3 al País Valencià durant gairebé 30 anys, i va promoure que també Canal 9 es pugués veure a Catalunya. En aquest sentit, aquest acord va en la línia del que sempre ha defensat ACPV.

Segons Acció Cultural, l'entitat "era coneixedora de l’existència d’aquest procés de negociació entre els dos Governs, tal com vam fer públic en gener, quan vam oferir com a mostra de bona voluntat un termini de temps abans de reobrir les emissions, precisament a petició de les parts. Ens congratulem doncs que el nostre gest haja ajudat a fer arribar a bon port aquest diàleg."

També cal recordar que el restabliment dels senyals ha estat possible gràcies a les multitudinàries mobilitzacions que s'han convocat o la recollida de 651.000 signatures que van fer possible la presentació al Parlament espanyol de la ILP “Televisió sense Fronteres”.

Cal recordar també el suport de moltes institucions valencianes, així com la confirmació per part del Tribunal Suprem espanyol i del Tribunal Superior de Justícia valencià que la postura d'Acció Cultural era "jurídicament correcta", tant en el sentit que el Govern del president Camps infringia la legalitat al multar l'associació cultural, com en la reflexió feta pel Tribunal Suprem espanyol en el sentit que calia donar una cobertura legal a les emissions de TV3 al País Valencià.

D’aquesta manera, el progressiu suport social, institucional i jurídic a les posicions d'ACPV han permés avançar en la resolució d’un conflicte que mai no hauria d’haver-se produït, segons Acció Cultural.

Finalment, Acció Cultural entén que "aquest acord ha de concretar-se i fer-se efectiu el més aviat possible", ja que no existeix cap impediment tècnic per a la seua posada en pràctica: la Generalitat valenciana té espai suficient en els dos múltiplexs de que disposa per a fer realitat la reciprocitat d’emissions, i en qualsevol cas Acció Cultural sempre ha oferit la seua xarxa de repetidors com a instrument al servei d’aquest objectiu.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid