Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comunicació
Gairebé 15.000 persones demanen tornar a veure TV3 al País Valencià

L'executiu valencià continua posant condicions perquè TV3 dilueixi la seva terminologia nacional en relació al País Valencià, ja que el PP ho considera una "agressió"

18/02/2012 Llengua
Prop de 15.000 persones, segons l'organització, s'han manifestat aquest dissabte a la tarda a Castelló per reclamar la legalització de les emissions de TV3 al País Valencià quan es compleix un any del seu tancament. La marxa ha estat convocada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i per la plataforma Sense Senyal.

Divendres, coincidint amb l'hora en què el País Valencià es va quedar sense senyal ara fa un any, es va fer una piulada massiva a Twitter sota l'etiqueta #FabraVolemTV3, amb la que també els usuaris han comentat la manifestació a Castelló, juntament amb #sensesenyal. Vegeu fotos penjades pels manifestants.

Sota el lema "Continuem sense senyal, però no sense veu. Volem TV3 al País Valencià", la manifestació ha recorregut el centre de Castelló en direcció a la plaça de l'Ajuntament. A més de la capçalera amb la pancarta que obria la manifestació, s'han vist diverses pancartes crítiques amb l'actual president del govern valencià, Alberto Fabra: "Fabra, no ens retallis TV3".

El coordinador d'ACPV, Toni Gisbert, ha assegurat que la resposta ciutadana a la convocatòria ha estat "molt millor de l'esperat", per la qual cosa estan "molt contents" d'haver aconseguit novament mostrar a l'opinió pública que "hi ha una majoria social que reclama la volta de les emissions".

Actualment es mantenen dues vies per reivindicar la reposició del senyal d'aquest canal: la judicial -ACPV ha recorregut en el Tribunal Suprem l'ordre de tancament dels repetidors- i, com a via principal, l'aprovació al Congrés de la Iniciativa Legislativa Popular 'Televisió sense fronteres' impulsada per Acció Cultural, que va ser admesa a tràmit i ha derivat en un projecte de llei.

L'executiu valencià continua posant condicions


El Consell exigirà a l'Executiu català encapçalat per Artur Mas que respecti “la denominació, la cultura i aquells senyals d'identitat contemplades en l'Estatut d’Autonomia” per permetre l'emissió de TV3. Així ho va indicar el vicepresident i portaveu del Consell, José Císcar ahir a la tarda.

Císcar va assenyalar que una altra condició per a la reciprocitat entre ambdues autonomies és que Madrid autoritzi un nou canal multiplex. “Quan es donin aquestes condicions, que estem convençuts que van a donar-se perquè hi ha suficient sensibilitat per part del govern espanyol i del de Catalunya, es podran veure aquí TV3 i altres televisions autonòmiques, i a Catalunya podran gaudir també de Canal 9”, va indicar.

Císcar va afirmar que, Alberto Fabra, i el Consell, són “totalment” receptius a solucionar aquesta situació, “però sempre en termes de reciprocitat”. Per la seva banda, el president d'ACPV, Eliseu Climent ha tornat a remarcar que el problema és més polític que tècnic.
Valora
Vídeos
VIDEO PROMO MANI 2012
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid