Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comunicació
Mobilitzacions per recordar el primer any sense TV3 al País Valencià

Els actes clouran amb una manifestació el pròxim 18 de febrer a Castelló

17/01/2012 Llengua
La plataforma Sense Senyal_Castelló i Acció Cultural del País Valencià (ACPV) estan treballant conjuntament en tota una sèrie d’activitats per recordar que el pròxim 17 de febrer farà un any que els valencians no podem sintonitzar TV3.

Les mobilitzacions tindran com a cloenda una manifestació que es celebrarà a la ciutat de Castelló el proper dissabte 18 de febrer, on s’invita a participar a tots els ciutadans i ciutadanes del País Valencià.

Així mateix, emplacen el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, a fer totes les gestions necessàries per a que s’habilite una solució transitòria mentre s’inicia el procés que ha de dur el parlament espanyol a debatrela Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió Sense Fronteres. A les mans del cap del consell està solucionar aquest problema, doncs com ell mateix va admetre fa un any amb motiu de l’apagada, “sembla mentida que en el segle XXI es limiti la possibilitat que les persones puguem triar el mitjà de comunicació que volem sintonitzar”.

ACPV es va veure obligada a apagar el senyal de TV3, després que la Generalitat Valenciana els imposara una multa que ascendeix a 800.000 euros. Amb la desconnexió es posava punt i final a 26 anys durant els quals l’entitat cívica, a través d’uns repetidors repartits per tot el territori gràcies a la contribució de milers de valencians, havia dut el senyal de la cadena catalana a les llars valencianes.

L’apagada va tenir una resposta molt contundent des de la societat civil en forma de concentracions i manifestacions espontànies arreu de tot el País Valencià. Des d’aleshores, les promeses que apuntaven a una resolució del problema no s’han substanciat i un any després el País Valencià continua òrfena de TV3
 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid