Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipis Antimonàrquics
Montblanc declara que Felip de Borbó no utilizi el títol de duc

La moció aprovada també manifesta el rebuig cap al sistema monàrquic i entèn que "el règim més democràtic és el que respon a la realitat republicana".

04/04/2013 Política

El ple de l'Ajuntament de Montblanc va declarar ahir el rebuig a la monarquia i va demanar a Felip de Borbó que no mantingui el títol de duc. La moció va ser aprovada amb els vots favorables de sis dels set regidors del partit de govern, Agrupament Catalanista, i amb el suport dels dos regidors d'Entesa. Els cinc regidors restants es van abstenir, una regidora del govern municipal, els dos representats de CiU i els únics regidors de FIC i PSC.

La moció, presentada pel grup municipal de l'Entesa, és una adaptació d'un text elaborat per la CUP de Montblanc que actualment no compta amb representació a la Casa de la Vila. Una de les modificacions més destacables entre la primera i la segona versió del text és que mentre que la moció de les CUP proposava que Felip de Borbó "no mantingués el títol de Duc de Montblanc", la proposta de l'Entesa recollia el fet "d'expressar la voluntat del poble de Montblanc de que, en un futur estat independent, Felip de Borbó no mantingui el títol de Duc de Montblanc".

Finalment, el text aprovat ha sigut una tercera versió del document en el que es recull que s'expressa "la voluntat del poble de Montblanc que Felip de Borbó no utilitzi el títol de Duc de Montblanc". La moció aprovada també manifesta el rebuig cap al sistema monàrquic i entèn que "el règim més democràtic és el que respon a la realitat republicana".

El títol de duc de Montblanc el té des del 8 de setembre de 1996, si bé el municipi mai ha celebrat cap cerimònia oficial d'investidura.

De fet, com que el títol de duc de Montblanc està unit al títol de l'hereu del tron de la Corona d'Aragó des del 1461, el príncep Felip de Borbó i Grècia té aquest títol, així com tots els altres que estan lligats a l'hereu de l'antiga corona, des del 21 de gener de 1977, quan es va aprovar el reial decret de nomenament (RD 54/1977, BOE, del 22 de gener de 1977).

El fill del rei espanyol, que també és príncep de Girona, és el primer Borbó que té el títol de duc de Montblanc.

La CUP a Montblanc satisfeta amb l'aprovació de la moció

La CUP Montblanc celebra que l’Ajuntament de Montblanc s’hagi pronunciat sobre l’afer de la Casa Reial i que no hi hagi hagut cap vot en contra, però lamentem la dificultat i únic camí per presentar mocions al ple dels diferents grups polítics o associacions ciutadanes que no tenen representació, i la successió de dos filtratges de la moció i que alguns grups municipals, a pesar de l’adaptació i pèrdua de l’essència inicial, hagin apostat per l’abstenció.

Recordem que L'Ajuntament de Celrà, Berga, Ripoll i Santa Eulàlia de Riuprimer (Osona) han decclarar persones non grates non grates a tots els membres de la casa reial espanyola i que l'Ajuntament de Viladamat (Alt Empordà) governat per la CUP va ser el primer municipi en aprovar la dimissió Juan Carlos I de Borbón perquè és "democràticament il·legítim".  D'ençà fins ara, diversos ajuntament s'han sumat en aquesta petició com el d'Arenys de Munt, Sant Celoni, Solsona i Palautordera 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid