Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ALLIBERAMENT NACIONAL
La CUP demana que Bordils es declari municipi antimonàrquic

La formació també expressarà la voluntat de viure en uns Països Catalans plenament lliures i democràtics, on es respecti la sobirania popular i la igualtat entre persones

31/01/2012 Política
La CUP Bordils (Gironès) presentarà en el proper ple del mes de febrer, una moció perquè el municipi es declari moralment exclòs del domini de la monarquia espanyola. La Candidatura recorda que el rei Joan Carles I va ser proclamat Rei d’Espanya el novembre de 1975, succeint al dictador Franco com a Cap de l’Estat espanyol. “Havent jurat prèviament dues vegades “los principios fundamentales del Movimiento”, acceptant, conseqüentment, la sublevació colpista en contra de la legítima democràcia republicana, que va provocar la mort de milers de persones, l’exili de moltes d’elles, la posterior i duríssima repressió que va durar 40 anys i les execucions sumàries que van assassinar, entre d’altres, al President Lluís Companys”.

La formació també denuncia el fet que el Cap d'Estat espanyol sigui un militar i comandament suprem de les forces armades, així com que el càrrec que ocupa sigui hereditari i vitalici, seguint un procés "totalment allunyat dels principis bàsics de la democràcia". La CUP també critica que el càrrec del rei no respecti els principis d'igualtat entre les persones.

La moció explica que “Bordils és un municipi integrat per persones que creuen en els principis de la democràcia, on la sobirania popular i la igualtat entre les persones constitueix dos dels seus fonaments bàsics”. També recorden la Consulta Popular celebrada el 13 de desembre de 2009 on el poble va demostrar la voluntat de crear un estat català lliure i sobirà. La formació insta a l'Ajuntament a posicionar-se favorablement davant la proposta i contribuir així, en l'increment del nivell democràtic del municipi així com a la resta dels Països Catalans.

La moció ja ha estat presentada en diversos municipis del país i aprovada a Vilademat, Arenys de Munt, Sant Celoni i darrerament també a Solsona.

La CUP i la COS contra les retallades

La CUP presentarà una segona moció, a petició de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), on vol denunciar les darreres mesures del Govern espanyol, contra drets socials i laborals. El text remarca que les meusres preses “l’únic que faran és precaritzar les condicions laborals i vitals de totes les persones treballadores, essent un clar atac a les classes treballadores”.

Les mesures van des d’un increment en mitja hora diària de la jornada laboral dels i les treballadores de l’àmbit públic, a la congelació del salari dels funcionaris/es per al proper any 2012 fins la congelació del Salari Mínim interprofessional per l’any 2012, a més de ser molt més baix del promès pel Govern espanyol.

La formació demana a l’Ajuntament de Bordils, que insti al Govern espanyol a derogar aquestes mesures econòmiques i l’emplaça a treballar per unes polítiques socials que aportin estabilitat i benestar per al conjunt dels i les ciutadanes dels Països Catalans i de tot l’Estat espanyol.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid