Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Censura
Retinguts dos regidors de la CUP quan volien accedir a un acte amb Felip de Borbó on estaven convidats

Els regidors volien lliurar un document al príncep d'Espanya i expressar-li el rebuig a la seva presència a Girona

29/06/2012 Drets i Llibertats

Els regidors de la CUP a l'Ajuntament de Girona Jordi Navarro i Carles Bonaventura han estat retinguts aquest divendre sal matí a l'entrada de l'Auditori de Girona quan han intentat accedir a l'acte de la Fundació Príncep de Girona presidit per Felip de Borbó.

"Ens han requisat una estelada, ens han obligat a treure'ns la samarreta i no ens han permès l'entrada", explica Navarro. Tot això malgrat haver estat convidats formalment a l'acte i haver confirmat l'assistència. Ambdós càrrecs electes han estat retinguts i se'ls ha prohibit l'entrada "per motius de seguretat". La CUP ha qualificat de "molt greu" que es negui l'entrada d'un càrrec públic a un acte oficial, i ha considerat aquest fet "una mostra més del caràcter autoritari i antidemocràtic de l'Estat espanyol".

L'objectiu dels regidors era dirigir-se personalment a Felip de Borbó per expressar-li "el rebuig de la CUP i de bona part de la ciutadania gironina a la seva presència a la ciutat", i demanar-li "que no tornés més a Girona ni als Països Catalans". A més, els càrrecs electes tenien preparada una carta en què s'exposaven les raons d'aquesta demanda, i dos documents amb un recull dels greuges històrics comesos per la dinastia borbònica contra el poble català.

Finalment, davant la impossibitat d'accedir al recinte i de dirigir-se personalment a Felip de Borbó, els regidors han exigit la presència del cap de protocol de la casa reial espanyola, que s'ha desplaçat fins l'entrada i s'ha compromès a fer arribar al príncep el missatge lliurat pels representants de la CUP.

D'altra banda, la CUP s'ha mostrat molt crítica amb el desplegament policial que s'ha organitzat amb motiu de la visita de Felip de Borbó a Girona, que ha qualificat de "desproporcionat i ofensiu". Per la formació, és "molt greu que cada cop que un representant de la família reial espanyol visiti Girona la ciutat quedi assetjada i paralitzada", i ha anunciat que exigirà un informe detallat de les despeses que ha provocat aquest desplegament policial, que ha inclòs la mobilització d'un helicòpter que ha estat sobrevolant la ciutat tot el matí.

La CUP vol que l'Ajuntament de Girona es posicioni a favor dels dos regidors

El grup municipal de la CUP ha demanat a a l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, que es posicioni al voltant dels fets, i ha reclamat que l'Ajuntament elabori un posicionament públic en què la institució expressi el suport als dos regidors als quals s'ha prohibit l'entrada al Fòrum Impulsa, i demani explicacions als responsables polítics de l'operació policial per aquest fet.

Igualment, la formació ha demanat a la resta de grups municipals que es posicionin davant d'uns fets que la CUP ha qualificat de "discriminació gravíssima" i de ser "un atac a la llibertat d'expressió".

Més actes contra la monarquia

La formació ha fet una crida a participar en els actes organitzats contra la visita de Felip de Borbó a Girona, que començaran avui a les 19h a la plaça del Vi amb una manifestació. D'altra banda, el pròxim dilluns, 9 de juliol, s'ha convocat una concentració a les 19h a la plaça del Vi, amb motiu del ple municipal en què es debatrà la moció de la CUP que reclama que la ciutat deixi de reconèixer el títol de Príncep de Girona, que ara mateix ostenta Felip de Borbó. Els actes compten amb el suport de la CUP, Reagrupament i l'organització juvenil Maulets.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid