Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Anticolonialisme
Jubilats per Mallorca considera que cal desfer-se del colonialisme espanyol i del poder financer

En el seu IV Congrés, l'entitat aposta pel dret a decidir, s'oposa a qualsevol estructura internacional que no sigui bastida des de la independència i no combrega amb la Constitució espanyola.

16/04/2013 Política
IV Congrés de Jubilitas per la Llengua IV Congrés de Jubilitas per la Llengua

Jubilats per Mallorca ha donat conèixer la resolució del seu VI Congrés que ha estat centrat en un manifest que porta com a títol "Anticolonialista". En el text, l'entidat considera que per conformar un Món més just i solidari "necessitam desfer-nos del doble colonialisme que patim, del colonialisme general que el poder financer internacional malaveja a exercir damunt tots els pobles de la Terra, i del colonialisme particular que l’Estat espanyol exerceix contra el nostre poble".

A més , el manifest defensa el dret a decidir, puntualitzat que "no ens interessa cap estructura estatal que no ho tingui clar", com tampoc no els interessa cap estructura internacional, si aquesta no està bastida "des de la independència de cada una de les nacions i/o pobles que la integren".

També s'oposa a la Constitució espanyola per colonialista, ja que "no permet la lliure convivència en igualtat de dignitat de les diverses nacions de l’Estat" i  critica les interpretacions que ha anat fent el Tribunal Constitucional de la Constitució Espanyola. 

Presència de David Fernández

El IV Congrés de l'entitat es va celebrar el passat dissabte a al monestir de La Real. També es va dur a terme un ajornada sota el lema “Solidaritat, crisi global i espoli fiscal”, que van organitzar Jubilats per Makkorca i ’Assemblea dels Moviments Socials, com ja va sent habitual en els congresos de l'entitat  en  realitzar diferents activitats obertes al públic en general per enriquir i alimentar la posterior assemblea.

Cal recordar que el penúltim congrés va tenir lloc els dies 26 de gener i 2 de febrer i també va anar acompanyat de la jornada “Per una nova consciència econòmica”.

El diputat per la CUP, David Fernàndez va participar de les diverses activitats que s’hi organitzaren. A primera hora del matí, en David va exposar quines alternatives estan funcionant i es poden dur a terme a la situació actual a la xerrada titulada “Camins de Llibertat”.

D’altra banda, també es va dur a terme una taula rodona sota el títol “Sobirania, solidaritat i Sostenibilitat” que comptà amb la participació de diverses personalitats relacionades amb el món dels moviments socials, com David Fernández, Margalida Ramis i Biel Caldente.

A les 14h arribà l’hora del dinar i del descans, per després, a les 15:30 tornar a encetar les activitats. Així, va arribar el torn d’una nova taula rodona titulada “Els espolis”, que comptà de nou amb la intervenció de David Fernández.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid