Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Protesta
Jubilats per Mallorca posa fi a la vaga de fam per la llengua

Tomeu Amengual porta 15 dies sense ingerir aliments

10/04/2012 Llengua
Jubilats per Mallorca posa fi a la vaga de fam per la llengua. La junta directiva de l'entitat ha aprovat aquest dimarts per unanimitat demanar a Tomeu Amengual, que porta 15 dies en vaga de fam i va substituir Jaume Bonet després que aquest estigués 26 dies sense ingerir cap aliment, que cessi la seva protesta. Li demana que posi fi a la vaga de fam aquest mateix dimarts i que segueixi les ordres del metge amb l'objectiu de començar la recuperació alimentària i reservar forces per a properes accions.

L'entitat agraeix als dos activistes "el sacrifici que ha representat per a ells aquesta acció de vaga de fam" i considera que "part del objectius fixats per l'acció varen quedar ben manifests en la gran manifestació per la llengua del dia 25 de març, celebrada a Palma".

Jubilats explica que s'ha aconseguit fer arribar al Parlament Europeu la denúncia de "la malifeta que perpetra el govern balear contra l'única llengua pròpia d'aquuestes illes", amb una pregunta-denúncia de vint diputats comunitaris per incompliment dels acords internacionals sobre protecció de llengües minoritàries i/o minoritzades, i que el govern espanyol haurà de respondre.

D'altra banda, posa de manifest que s'ha aconseguit introduir el debat en el si del PP que ara haurà de decidir si el posicionament contrari al català  és només cosa del govern presidit pel senyor Bauzá o si és el posicionament oficial del PP de les Illes Balears".

Jubilats per la Llengua continuarà realitzant activitats amb l'objectiu de continuar amb l'esperit que ens dugué a organitzar la vaga de fam.
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid