Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilització Popular
"Jubilats per Mallorca" inicia la 2a marxa de "Camins contra mentides"

Denunciar les mentides que es diuen en relació amb la nostra llengua, el nostre territori, la crisi, les pensions de jubilació, l'escola i la sanitat públiques.

21/09/2012 Política

Aquest matí, a la plaça del mercat de Manacor (Mallorca), una quarantena de persones han iniciat la 2a caminada de  “Camins contra mentides”. La marxa, organitzada per Jubilats per Mallorca, durarà 14 dies i té com a objectiu denunciar les mentides que es diuen en relació amb la nostra llengua, el nostre territori, la crisi, les pensions de jubilació, l'escola i la sanitat públiques.

Amb la presència de diversos mitjans de comunicació, els marxaires Jaume Bonet, Tomeu Amengual i Josep Planas, acompanyats per diverses persones, han fet un recorregut pel centre de Manacor i han repartit fulls informatius sobre la situació política, social i econòmica que pateix Mallorca.

En arribar a l’Ajuntament, el batle de Manacor, Antoni Pastor, ha sortit a saludar la comitiva i els ha desitjat sort en aquesta nova etapa, que comença a Manacor i acabarà a Sant Bernat de la Real.

A les 10,30, al bar Can Lliro, s’ha celebrat una roda de premsa a la qual han assistit els membres de Jubilats per Mallorca i una representació de les entitats que donen suport a aquesta iniciativa: Fundació s’Olivar, STEI Intersindical, GOB, OCB, Drets Humans de Mallorca, Memòria Històrica de Mallorca, Antics Escoltes i ATTAC. L’escriptor Pere Morey ha fet un discurs reivindicatiu.

Jubilats per Mallorca ha fet present davant els mitjans de comunicació els principals problemes que pateix l'illa, als quals ara hem de sumar la importació de fems per cremar-los a Son Reus.

La Segona marxa comença on va acabar la primera

El passat 1 d'agost, Jubilats per Mallorca va iniciar la la primera caminada “Camins contra mentides”. En 14 dies van recórrer 234 quilòmetres, visitant una trentena de poblacions on han celebrat actes i xerrades contra el PP per desmuntar les mentides del govern balear. La marxa va finalitzar a Manacor en un acte on es va fer una crida a participar a la 2a marxa al setembre amb l'organització d'una nova ruta per altres poblacions de Mallorca.

En resposta a una política antipopular

"Camins contra mentides" és una iniciativa que neix per respondre a la política antipopular del president José Ramón Bauzá (PP). Jubilats per Mallorca vol dir prou a l'aprovació de la nova llei de Funció Pública que ataca el català, la nova llei turística i també davant l'anunci de privatitzacions, tancament d'hospitals i reducció de plantilles públiques a sanitat i educació, que contribueixen a desmantellar l'estat de benestar i atempten contra la qualitat de la sanitat i l’educació públiques.

Jubilats per Mallorca considera que "tot és u" i que "aquesta crisi que han provocat ara forma part de l’intent d’eliminació de tota casta de diversitat que impliqui un entrebanc a l’intent d’una elit financera que intenta controlar centralitzadament tota la riquesa del planeta". "Jubilats per Mallorca, des de la no-violència activa, ens hem declarat en peu de guerra", sentencia l'entitat.

 

 

 

 

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
  9. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  10. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid