Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga General
Segueixen les declaracions dels vaguistes badalonins detinguts el 29M

Avui han declarat davant del jutge 3 militants de la CUP Badalona

05/02/2013 Drets i Llibertats
Els detinguts de Badalona sortint de la comissaria el 29-M Els detinguts de Badalona sortint de la comissaria | Autor: CUP

Aquest migdia,  tres militants de la CUP Badalona han declarat al Jutjat d'Instrucció núm. 3 de Badalona en relació a la seva detenció el passat 29 de març en el transcurs de la Vaga General en aquesta ciutat. A fora del mateix Jutjat s'hi han reunit una trentena de persones en solidaritat amb les persones detingudes i demanant la seva absolució.

Els companys Marc Sallas, membre del Secretariat Nacional, Francesc Duran, cap de llista a les passades eleccions municipals i Roger Sallas, membre de la CUP i d'Arran, van ser detinguts arbitràriament en el context d'un piquet informatiu que s'estava mobilitzant per la ciutat. La CUP ja va denunciar en el seu moment el marcat caràcter polític de les detencions, atès que van venir precedides d'una reunió de coordinació entre representants del PP, CiU, Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra a l'Ajuntament poca estona abans de produir-se aquestes detencions. També cal recordar que moltes de les detencions van produir-se al cap de dos mesos i mig de la jornada de vaga general.

Així mateix, la CUP també recorda que el bagatge repressiu a Badalona, en relació a la vaga general del 29M, va ser de 9 persones detingudes, entre elles 6 militants de la CUP. I en el conjunt dels Països Catalans, va haver-hi més de 100 detencions en relació a aquesta mobilització en defensa dels drets laborals i socials.

La CUP Badalona renova el seu compromís en la lluita pels drets socials i laborals del poble català, i demana l'acabament de la repressió política i policial contra el moviment popular badaloní. Finalment, anima la ciutadania de Badalona a mostrar el seu suport als vaguistes detinguts a través de la campanya “Jo també hi era”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid