Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
32 detencions i multes per valor de 165.020€ durant el 2012 a Mallorca

Segons contrainfo.cat, l'any s'ha tancat amb unes xifres preocupants en relació amb les detencions, multes i processos judicials contra els moviments populars

16/01/2013 Drets i Llibertats

L’any 2012 ens deixa unes esfereïdores xifres repressives a Mallorca: en 25 casos repressius s’han produït 320 processos individuals, 32 detencions i 451 multes per un valor total de 165.020€, segons un excel·lent treball infogràfic de contrainfo.cat que publicat amb el títol "Mapa de la repressió a Mallorca" com un avançament a l’informe complet (amb fitxes individuals de cada cas repressiu) que es podrà llegir en paper d’aquí poques setmanes com a part de l’Anuari 2012.

I és que com hem anat informant, el 2012 ha estat un any protagonitzat per les nombroses protestes populars que s’han succeït arreu del territori. Malauradament, però, també ha estat un any marcat per la dura onada repressiva contra els moviments socials. A Mallorca, segons aquest treball, s'ha tancat el 2012 amb unes xifres preocupants en relació amb les detencions, multes i processos judicials contra l’activisme. Caldria anar molts anys enrere per trobar una ràtzia semblant.

Així, l’ona repressiva durant el 2012 (Si ho desitjeu, podeu descarregar les infografies en JPG i en PDF agrupades en un arxiu .zip aquí: mapa de la repressió 2012.zip) a Mallorca deixa fins a 320 processos agrupats en 25 casos (Descarrega aquesta infografia en PDF.);  s’han produït fins a 32 detencions d’activistes durant el 2012 (Descarrega aquesta infografia en PDF); el botí de la repressió ha augmentat a més de 165.000 euros. (Descarrega aquesta infografia en PDF) i les xifres de la repressió han estat (Descarrega aquesta infografia en PDF) :

A final de mes l'Anuari 2012

L’any passat, contrainfo.cat van encentar el projecte de l’Anuari, que va voler ser un recull que fes balanç de les diferents lluites dels moviments socials durant l’any 2011 a Mallorca.

Enguany, volen repetir-lo i des de fa setmanes estan treballat, juntament amb diferents col·laboradors, perquè surti del forn aquesta segona edició al més aviat possible. L'Anuari inclourà els diferents episodis que més han marcat el 2012: la repressió, les protestes socials descentralizades, protestes contra les retallades… i en definitiva, farà un balanç de l’estat de les nostres lluites populars.

La idea és que l’Anuari 2012 surti publicat en paper a final de mes i a partir d’ençà es faran diverses presentacions públiques per mirar de distribuir-lo. A més a més, per al dissabte 26 de gener han organitzat un concert a fi d’autogestionar la publicació de l’Anuari.

El concert es realitzà a la Sala de Concerts de Son Quint a Esporles (devora el cementeri i el camp de futbol) i obrirà les portes a les 11 de la nit.

El concert oferirà les actuacions dels següents grups: The Leopard’s Explosion (Uri & Bordoy – rock esporlerí); Batucada DélTambor; Drästika Rock; Kais & Sheyla; Fullplay i Amoniako

El preu de l’entrada serà de 3€. A més, hi haurà servei de barra amb menjar i begudes a preus populars.

Reserves de l'anuari

Per començar a reservar els exemplars de l’Anuari, han confeccionat el següent formulari en línia. El preu final de l’Anuari 2012 està per fixar en funció de la recaptació del concert, de l’extensió de la publicació i del nombre d’exemplars, però en cap cas superarà els 3€. Pel qualsevol dubte en referència de l’Anuari, podeu escriure a anuari@contrainfo.cat.

 


 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid